Skip to Content

<

Nice curves aka Oulangin mutkat - Mikkeli Alphabet

A cache by Arnyk Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/21/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Nice curves aka Oulangin mutkat - Mikkeli Alphabet esittelee vanhan vitostien alueella olevan järven ja paikallisten keskuudessa kuuluisat Oulangin mutkat, joista toinen on Naarangin vieressä.

Nice curves, eli Oulangin mutkat.

Paikalliset tuntevat alueen liikenteellisesti haasteellisena. On helppoa kerätä vanhalla tiellä (varsinkin ennen tieremonttia) suhteettoman kova tilannenopeus ja huomata että fysiikan lakeja onkin mahdoton rikkoa enää tässä elämässä, Oulangin mutkissa.

Useissa poliisiraporteissa on maininta tästä paikasta. Lienee selvää että tämä on ollut yksi vanhan viitostien haasteellisimmista paikoista liikenteellisesti. Nykyinen tielinjaus kiertää Oulangin ja Naarangin toiselta puolen, joten esiteltävä paikka ei enää nykyään tarjoa liikenteellisiä haasteita kuin ainoastaan satunnaisille ajotaitoaan testaaville.

Mikäli kätkön hakijoilla on kokemusta tai tietoa alueen tapahtumista, kuulisin mielelläni lisää lokkauksissa.

Oulanki

Järvi sijaitsee Mikkelin kaupungin alueella ja kuuluu Emolanjoen valuma-alueeseen. Järven pinta-ala on 143 ha. Tutkimusalueina ovat olleet kaksi syvännettä: 19 m:n syvänne, joka sijaitsee järven luoteisosan lahtimaisessa osassa ja 11 m:n syvänne, joka sijaitsee järven eteläosassa.
Veden laatu

Veden laatu vaihtelee hieman järven luoteisosan ja muun vesialueen välillä. Suurimmassa osassa vesialuetta vesi on kirkasta ja väriltään lievästi ruskeaa. Lahtimaisessa luoteisosassa vesi on hieman sameampaa, etenkin pohjanläheisessä vesikerroksessa, sekä väriltään ruskeampaa kuin järven muissa osissa. Järvi on tyypiltään välillä niukka-/keskihumuksinen. Happitilanne on järvessä ollut hyvä. Tutkimustiedon mukaan järvi on rehevyystasoltaan lievästi rehevä. Luoteisosa on rehevämpi kuin muu osa järveä. Virkistyskäyttö- ja yleisen käyttökelpoisuusluokituksen mukaan suurin osa järvestä kuuluu luokkaan erinomainen ja luoteisosa luokkaan hyvä. Luokitus on tehty syvänteiden vedenlaatutekijöiden mukaan, jolloin rantavyöhykkeen mahdollista rehevöitymistä ei ole voitu ottaa luokituksessa huomioon.
Tutkimusjaksot

Järvi on kuulunut alueelliseen järvien tila- ja käyttökelpoisuuskartoitukseen vuosina 1998-99 sekä 2010. Tätä ennen järvestä on yksittäisiä näytteenottokertoja, joista vanhimmat ovat vuodelta 1966. Mikkelin kaupungin ympäristöpalvelut on seurannut vedenlaatua luoteisosan syvänteestä vuosina 1988-1992.

Tämä on Mikkelin Alphabet-sarjan neljästoista etappi, N.

Mikkelin Alphabet-sarja
- FTF:n saajan toivotaan tekevän seuraavan kätkön (tässä tapauksessa O:n) muutaman viikon kuluessa.

- Aakkoset ja numerot käydään läpi järjestyksessä (A-Ö ja 1-9)

- Seuraava kätkö voi olla tradi, multi tai mysteeri (kuitenkin helpohko).

- Kätköjen sijainnit tulisi olla n. 30 km:n säteellä Mikkelin torista.

- Mikäli et pysty täyttämään sarjan ohjeita, ilmoita asiasta lokissa. Lokkauksen jälkeen ota yhteyttä Mikkelin kätköilijöihin, organisoidaan silloin joku muu tekijäksi (esim. muut alphabet-sarjan kätkijähenkilöt).

- Tavoitteena on tuottaa Mikkeliin uusia kätköjä uusien kätkijöiden toimesta, jolloin saataisiin kätköjä myös sellaisiin paikkoihin Mikkelissä, joista "puuttuu" kätkö.

- Kätkön ei tarvitse olla jokin tietty paikka, vaan jos ko. aakkosta ei löydy, voi käyttää mielikuvitusta paikan, tarinan ja purkin suhteen, esimerkkinä kätkö "Åke menee" Oulussa.

Nämä ohjeet tulisi lisätä myös sarjan muihin kätkötiedotteisiin, jotta sarja jatkuisi.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

533 Logged Visits

Found it 514     Didn't find it 5     Write note 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 9     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.