Skip to Content

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.

Traditional Geocache

Etelä-Kymenlaakso: F=Flakanäsin virkistysalue

Hidden : 9/13/2011
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Etelä-Kymenlaakson aakkoset

Jo pääosin historiaan siirtyneen Eteläisen Kymenlaakson alphabet-sarjan (kimppikoo;hannavk;walnus) F-kirjain.

Kymenlaakson maakunta

Kymenlaakso on noin 182 000 asukkaan maakunta, jonka menestys perustuu metsäteollisuuden ja liikenteen osaamiseen sekä Venäjän lähialueen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Pohjois-Kymenlaakson erämaaluonto, Kymijoki, Etelä-Kymenlaakson merialue saaristoineen sekä rakennettu kulttuuriympäristö kuvastavat maakunnan monipuolisuutta ja ympäristön rikkautta.

Etelä-Kymenlaaksoon kuuluvat  Haminan kaupunki, Kotkan kaupunki, Miehikkälän kunta, Pyhtään kunta ja Virolahden kunta. Pohjois-Kymenlaakson alueen muodostavat Iitin kunta ja Kouvolan kaupunki.

Lähde: Kymenlaaksonliiton www-sivut

F = Flakanäsin virkistysalue

Flakanäsin alueella sijaitsee uimaranta, caravanalue sekä polkuja retkeilyyn. Alueella on myös muinainen hautaröykkiö, joskin se on melko vaikea erottaa maastosta.

Hautaröykkiö sijaitsee valtatien 7 eteläpuolella, Munapirtin Tuuskin Flakanäsissä, kunnan uimarannalle ja asuntovaunualueelle johtavan tien risteyksestä 50 m luoteeseen ja 300 m Flakanäsbottnenin pohjukasta koilliseen. Maasto on tasaista tai loivasti kaakkoon viettävää mäntyvaltaista kangasta, jonka luoteispuolella on laakea avokalliokohouma. Kallion kaakkoisreunaa erottuu monin paikoin muinaista rantakivikkoa. Paikka on helppo saavuttaa maantieltä.

Kallion kaakkoisreunasta on rantakivikosta todettu 2002 lounais-koillissuuntainen soikeahko vallimainen rakennelma (4 x 5 x 0,50 m). Sen aines on todennäköisesti kerätty ympäröivästä rantakivikosta. Keskellä on kaiveltu kuoppa ja iso kivi (60 x 50 cm). Rakennelmasta 4 m luoteeseen erottuu kasvillisuuden peittämää matalaa kiveystä, joka saattaa olla luontaistakin. Luoteispuoliselta kalliokohoumalta ei ole todettu mitään merkkiä muinaisjäännöksestä. Jäännös on ajoitettu korkeuden ja sijaintinsa perusteella rautakaudelle. Poteromaisen muodon perusteella kyseessä saattaa olla myöhäisempikin rakennelma. Jäännöksen luonteen ja ajoituksne selvittäminen edellyttää kaivauksia (rauhoitusluokka 2). Muinaisjäännös on rajattu pääasiassa rakenteen mukaisesti.

Lähde: Rekisteriportaali

Kätkö on hieman kauempana uimarannasta ja leirintäalueesta alueen kesäkauden vilkkauden takia. Kätkön läheisyydessä on myös mukava näköala merelle.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

299 Logged Visits

Found it 290     Didn't find it 1     Write note 3     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated: on 7/13/2018 4:14:39 AM Pacific Daylight Time (11:14 AM GMT)
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page