Skip to Content

<

Etelä-Kymenlaakso: J=Jatulintarha

A cache by kimppikoo;hannavk;walnus Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/13/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Etelä-Kymenlaakson aakkoset

Monilla paikkakunnilla on oma alphabet -sarjansa, joka puuttui vielä eteläisestä Kymenlaaksosta. Päätimme siis tiiminä kokoilla oman aakkossarjan muiden kätköilijöiden iloksi ja päänvaivaksi. Koska rakensimme itse koko sarjan oman mielemme mukaan, tämä ei sisällä seuraavan kätkön tekemisen velvoitteita. Kaikki tämän sarjan kätköt ovat adoptoitavissa, eli jos jokin näistä kätköistä sattuu olemaan sopivasti omilla kulmillasi ja kulkureittiesi varrella, ilmoittele kätkön tekijöille.

Kymenlaakson maakunta

Kymenlaakso on noin 182 000 asukkaan maakunta, jonka menestys perustuu metsäteollisuuden ja liikenteen osaamiseen sekä Venäjän lähialueen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Pohjois-Kymenlaakson erämaaluonto, Kymijoki, Etelä-Kymenlaakson merialue saaristoineen sekä rakennettu kulttuuriympäristö kuvastavat maakunnan monipuolisuutta ja ympäristön rikkautta.

Etelä-Kymenlaaksoon kuuluvat  Haminan kaupunki, Kotkan kaupunki, Miehikkälän kunta, Pyhtään kunta ja Virolahden kunta. Pohjois-Kymenlaakson alueen muodostavat Iitin kunta ja Kouvolan kaupunki.

Lähde: Kymenlaaksonliiton www-sivut

J = Jatulintarha

Jatulintarha sijaitsee Mustasuon reunalla, tasaisella kalliolla. Tarhassa on 7-8 kivikehää, ja sen läpimitta on 7 metriä. Kivien koko vaihtelee; isoimmat kivet ovat tarhan keskellä. Kehät ovat paikoitellen katkonaisia. Kiviä on joutunut pois paikoiltaan roudan, puunjuurien ja tahallisen siirtelyn tuloksena. Jatulintarha lienee alun perin ristikeskustainen. Varsinaisen tarhan luoteis- ja pohjoisreunassa on kolme pienempää kivikehää ja epäsäännöllistä kiveystä - mahdollisesti jatulintarhan rakentamista varten kerättyjä kiviä. Kohde on edustava esimerkki sisämaan jatulintarhoista. (Lähde: Museovirasto, muinaisjäännösrekisteri)

Kohteella on Museoviraston pystyttämä opastaulu, mutta se ei ole hoidon piirissä.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

183 Logged Visits

Found it 178     Write note 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.