Skip to Content

<

Etelä-Kymenlaakso: Ö=Öljysatama

A cache by kimppikoo;hannavk;walnus Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 9/13/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Etelä-Kymenlaakson aakkoset

Monilla paikkakunnilla on oma alphabet -sarjansa, joka puuttui vielä eteläisestä Kymenlaaksosta. Päätimme siis tiiminä kokoilla oman aakkossarjan muiden kätköilijöiden iloksi ja päänvaivaksi. Koska rakensimme itse koko sarjan oman mielemme mukaan, tämä ei sisällä seuraavan kätkön tekemisen velvoitteita. Kaikki tämän sarjan kätköt ovat adoptoitavissa, eli jos jokin näistä kätköistä sattuu olemaan sopivasti omilla kulmillasi ja kulkureittiesi varrella, ilmoittele kätkön tekijöille.

Kymenlaakson maakunta

Kymenlaakso on noin 182 000 asukkaan maakunta, jonka menestys perustuu metsäteollisuuden ja liikenteen osaamiseen sekä Venäjän lähialueen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Pohjois-Kymenlaakson erämaaluonto, Kymijoki, Etelä-Kymenlaakson merialue saaristoineen sekä rakennettu kulttuuriympäristö kuvastavat maakunnan monipuolisuutta ja ympäristön rikkautta.

Etelä-Kymenlaaksoon kuuluvat  Haminan kaupunki, Kotkan kaupunki, Miehikkälän kunta, Pyhtään kunta ja Virolahden kunta. Pohjois-Kymenlaakson alueen muodostavat Iitin kunta ja Kouvolan kaupunki.

Lähde: Kymenlaaksonliiton www-sivut

Ö = Öljysatama

Haminan öljysatama valmistui v. 1960 Haminan Hilloniemen etelärannalle. Öljysatamassa on mm. Neste Oilin öljyterminaali, jonne tuodaan Venäjältä raakaöljyä jalostettavaksi Porvoon öljynjalostamolle. Ölysataman ansiosta alueelle on syntynyt monia petrokemian teollisuuslaitoksia, tuoreimpana on valmistunut ST1:n bioetanolin absolutointilaitos ja L&T Recoilin jäteöljyjen regenerointilaitos. Teboililla on öljysatamassa voiteluainetehdas. Kotkan ja Haminan satamat yhdistyivät 2011 ja muodostivat uuden Haminakotka satama Oy:n.

Koska öljysatama on suljettu alue, tarjoamme kätkössämme vain näkymän satama-alueelle!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

326 Logged Visits

Found it 319     Write note 3     Publish Listing 1     Owner Maintenance 2     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.