Skip to Content

This cache has been archived.

andopiru: Omdat het de 4de keer is dat we binnen 1,5 jaar deze cache moeten vervangen.... gaan we opzoek naar een ander plekje in de buurt van Minnertsga voor een cache

More
<

Uitzicht op Minnertsga

A cache by andopiru Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/29/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

In het Bildt zijn niet alleen dorpen, dijken en akkerbouw, maar ook anders natuurlijks moois. Nog steeds is het eigen karakter van het Bildt in het landschap te herkennen aan de rechte lijnen van wegen, kavels en sloten. Dit omdat het planmatig in cultuur is gebracht.

Aan een hoofdweg dwars door de ontginning werden drie dorpen gesticht en genoemd naar plaatsen uit het land van herkomst van de landontginners: Wijngaerden, Altoenae en Kijfhoeck. Deze namen werden later veranderd in respectievelijk St.-Jacobiparochie, St.-Annaparochie en Vrouwenparochie.

Bron: friesarchiefnet.nl

Deze caches zijn simpele oppikkers voor mensen die niet van verre gezichten houden.

Om het effect het grootste te laten zijn, vindt u bij al deze caches in het Bildt geen foto's. Des te groter is de verrassing.U kunt een extra rondje door het "bosje"lopen, om te genieten van bomen, uitzicht enzovoort.

De cache is gelegd met toestemming van gemeente het Bildt.

Per 22-4-2011 is het coördinaat gewijzigd! Veel plezier

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.