Skip to Content

This cache has been archived.

SatelliteSuzy: Gezien er geen response is op de log waar aan de CO gevraagd werd om deze geocache na te zien, wordt deze geocache gearchiveerd. Indien u het hier niet mee eens bent kan u dit melden via: https://support.groundspeak.com//index.php?pg=request

Met vriendelijke groeten

Satellite Suzy
Community Volunteer Reviewer Vlaanderen

More
<

Lancaster ME 846

A cache by dardanus Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/1/2011
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Lancaster ME 846

Deze multi van bijna 4 km staat in het teken van de in Mol-Postel gecrashte Lancaster ME 846. In de nacht van 21 op 22 juni 1944 stortte deze bommenwerper neer, maar pas zeer recent heeft men de crashsite terug kunnen vinden. Je moet er wel rekening mee houden dat sommige waypoints tijd zullen vragen en dat je, de terugweg inbegrepen, bijna 8 km moet wandelen.Op 21 juni 1944 steeg de Lancaster op in Dunholme Lodge (Lincolnshire, oostkust Engeland) om 23.01 uur. Bestemming: een opslagplaats voor brandstof in Wesseling, in de buurt van Keulen. De bommenwerper werd neergeschoten door Duitse grondartillerie rond 01.20 uur in Mol-Postel. De stuurboordmotor werd daarbij vernietigd. Het toestel stortte neer ten noordoosten van de abdij van Postel. Van de 7 bemanningsleden (foto onder) stierven er 3 ter plaatse. Vier van hen ontsnapten aan de crash via hun parachute. Drie werden gevangengenomen, één van de bemanningsleden werd in veiligheid gebracht door het Verzet. Het lichaam van piloot Mark Anthony Hamilton Davis (foto's boven) werd niet teruggevonden.

Op 3 september 2006 werd een monument ingehuldigd door de gemeente Mol en de familie van de nabestaanden van de bemanning. Dat gebeurde op een plaats in Postel, waarvan men vermoedde dat ze in de buurt was gelokaliseerd van de onbekende crashsite.

Eind 2010 ontdekten hobbyarcheologen Steven Geukens en Koen Peeters en diens zoontje Diederik de plaats van het onheil. Hun metaaldetectoren sloegen tilt, zowel daar als in enkele bomkraters in de buurt. Zo werden tientallen stukken aluminium, kogels en ijzer opgegraven. Ook heel wat glas van de cockpit werd teruggevonden.
De vondst werd onmiddellijk gemeld aan de gemeente en aan de nabestaanden van de bemanning. De bevoegde instanties begonnen aan het onderzoek van de crashplaats en de omgeving op 2 oktober 2011, vooral om de resten van piloot Davis te vinden.


Voor de multi is er niet echt veel parkeerplaats in de buurt van wp1. Daarom is het misschien aangeraden om je auto achter te laten op N51° 17.268’ E005° 11.597’. Van daaruit is het een kleine 500 meter wandelen tot wp1. De coördinaten van deze listing zijn van wp1. Onderweg ‘vind’ je een aantal letters, die je moet noteren in verband met de stash. De route is op vraag van de abdij gewijzigd, zodat je niet meer door hun domein moet gaan. Daardoor is er minder afwisseling in de wandelroute, het is nu eenmaal wat het is.
Na regenval kan het op sommige plaatsen drassig zijn.
Als je aan deze multi begint, is het de bedoeling dat je de stash uiteindelijk vindt. Daarom: bij vragen of problemen: 0494/424190. Papier, schrijfgerief en een prikstok zijn nuttig.

Er is een kleine attentie voorzien voor de podiumplaatsen.

De terugweg naar wp1 is redelijk lang; om die tocht wat aangenamer te maken, krijg je in het logboek de coördinaten van de mystery GC371D4 cadeau.


Additional Hints (No hints available.) 

Find...

333 Logged Visits

Found it 271     Didn't find it 18     Write note 17     Archive 1     Temporarily Disable Listing 7     Enable Listing 6     Publish Listing 1     Owner Maintenance 11     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 67 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.