Skip to Content

This cache has been archived.

Lemonjr: Helaas, ik heb de cache ondanks meerdere zoektochten niet kunnen terugvinden.
De plek is niet zo gelukkig, dus ik heb besloten 'm niet te vervangen.
Het was een leerzame eerste cache, maar na 8 maanden is het nu mooi geweest.

lemonjr

More
<

Kleurrijk Delfgauw

A cache by lemonjr Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/15/2011
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Parkeren kan op de gegeven coördinaten. Om de cache te vinden moet de puzzel worden opgelost. Je kunt dit ter plekke doen (als multi), maar het is ook mogelijk om het van tevoren thuis te doen (als mystery).
De cache is een kleine carrottepot met daarin een micro. Graag zelf een pen meebrengen.


Delfgauw is een dorp in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Het ligt tussen Delft en Pijnacker aan de N473 en de N470, en maakte vroeger deel uit van de ambachtsheerlijkheid Vrijenban en later van de gemeente met dezelfde naam. Toen deze in 1921 werd opgeheven, werd Delfgauw aan de gemeente Pijnacker toegevoegd, die in 2002 fuseerde met de gemeente Nootdorp.
Delfgauw is door de komst van de Vinex-locatie Emerald van een paar honderd naar een paar duizend huizen gegroeid. Deze Vinex-wijk, in omvang vele malen groter dan de oude kern van Delfgauw, wordt echter niet gezien als uitbreiding van het bestaande dorp, maar als stadswijk met een meer regionale oriëntatie (gericht op de A13 en Delft). In het ontwerp is dan ook bewust de keuze gemaakt om geen relatie tussen Emerald en Oud Delfgauw aan te brengen. Emerald ligt met de rug naar het oude dorp toe en heeft een eigen voorzieningenkern. Hiervan profiteren ook de inwoners van Oud Delfgauw.
(bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Delfgauw)

Toen ik (lemonjr) in Delfgauw ging wonen waren er mensen die dachten dat het een saai en dus kleurloos dorp is. Dat is natuurlijk onzin, Delfgauw is juist heel levendig en kleurrijk: er is veel groen en natuur, er zijn diverse speeltuintjes en er is een skatepark met een hangplek!
Om te laten zien hoe kleurrijk het is rondom de laagbouwflat waar ik woon heb ik hier na precies 2 jaar geocachen mijn eerste cache neergelegd. Het is een korte multi die je ook als puzzel kunt doen: rondom de gegeven (parkeer)coördinaten staan vijf laagbouwflats. Elke flat heeft een naam en een kleur die bij de ingang zijn aangebracht. Koppel in het schema hieronder de juiste vijf namen aan de juiste vijf kleuren en lees dan van links naar rechts de oplossing af! (dus niet van boven naar beneden...)


Blauw

Geel

Groen

Rood

Wit

Ackerdijk

0.0

2

3 1.

6

53

Delftzicht

9.9

3

4 2.

5

64

Leedezicht

0.1

4

5 3.

4

75

Ruyvenburcht

9.8

5

6 4.

3

86

Zuideind

0.2

6

7 5.

2

97


Tot slot: pas op voor dreuzels.

FTF : The Sharkies

STF : LeoCache.NL

TTF : Freyafugle

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.