Skip to Content

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen 3 maanden hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

More
<

Uitzicht op vogels

A cache by andopiru Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/07/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

In het Bildt zijn niet alleen dorpen, dijken en akkerbouw, maar ook anders natuurlijks moois. Nog steeds is het eigen karakter van het Bildt in het landschap te herkennen aan de rechte lijnen van wegen, kavels en sloten. Dit omdat het planmatig in cultuur is gebracht.

Aan een hoofdweg dwars door de ontginning werden drie dorpen gesticht en genoemd naar plaatsen uit het land van herkomst van de landontginners: Wijngaerden, Altoenae en Kijfhoeck. Deze namen werden later veranderd in respectievelijk St.-Jacobiparochie, St.-Annaparochie en Vrouwenparochie.

Bron: friesarchiefnet.nl

Deze cache ligt bij een broed en rustgebied voor vele vogels. Staatsbosbeheer heeft goedgekeurd dat de cache hier ligt, zolang er maar niemand het rust- en broed gebied in gaat.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.