Skip to Content

<

Sølsted Mose 1

A cache by SSS64 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/20/2011
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Sølsted Mose

Turen rundt er cirka 3 km og går gennem et til tider særdeles sumpet område. Hvis du vil være sikker på at kunne komme hele turen rundt er gummistøvler et must (Gummistiefel notwendig)! Vejen rundt bærer præg af byggepladslignende tilstande!.

Sølsted Mose er på i alt 220 hektar. Det er en af de få og sjældne hedemoser, der er tilbage i Sønderjylland. Fugleværnsfonden erhvervede cirka halvdelen af Sølsted Mose - 82 hektar - i perioden 1993 - 1996. 

Sølsted Mose

 

Mange sjældne fugle og mosefugle holder til i Sølsted Mose: Bynkefugl, Rødrygget tornskade, græshoppesanger, pung- og fyrmejser, rørhøg, horsegøg, nattergal og senest har tranen taget fristedet til sig. 

Foruden fugle findes den sjældne ålefisk, dyndsmerlingen, i Sølsted Mose. 

Desuden er der både hugorme og snoge og den sjældne orkidé, mosgøgeurt. 

En 2,5 km afmærket sti fører gennem naturperlen.

Sølsted Mose

Ved parkeringspladsen kan I ved to opstillede borde (pt ikke til stede - kommer forhåbentlig snart igen) nyde den medbragte madpakke, kaffe, kage med mere. Der er tavler og informationsmateriale til rådighed. Undervejs kommer I forbi to fugle tårne. 

Det er ikke nødvendig at rode i jorden for at finde de udlagte cacher. Det er heller ikke nødvendigt at forcere de opsatte hegn for at komme hen til cacherne.

Turoversigt:

 Turoversigt Sølsted Mose

Træerne i mosen bliver af frivillige medhjælpere fjernet, så mosen med tiden vil fremstå som før den blev afvandet - hvilket på nuværende tidspunkt (april 2015) er ved at være på plads. Dette gør at mosen i den første del ligner en "mosebyggeplads". 

Brug gerne lidt tid på at placere cacherne omhyggeligt som du fandt dem. Det er lidt ærgeligt at komme forbi og se at mange af cacherne ikke er særlig omhyggeligt genplaceret, de var nærmest henkastet. De næste der kommer finder cacherne for hurtigt, og kender af naturlige årsager ikke den rigtige placering. Det giver selvfølgelig lidt ekstra at selv CO skal lede efter sine egne cacher :-)

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

346 Logged Visits

Found it 328     Didn't find it 6     Write note 5     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 11 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.