Skip to Content

This cache has been archived.

TomppaJr: Sain tietää, että alueella on tehty paljon hakkuuta ja nyt kätkö kuulemma on myös kadonnut. Minusta tuntuukin, että tämä kätkö on nyt aikansa elänyt. Kiitos kaikille suuresti jotka kätkön ovat hakeneet ja siitä pitäneet. <3

More
<

Go Forest! - Porvoonseudun Alphabet: G

A cache by TomppaJr Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/16/2011
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tervetuloa kaikki kätköilevät ja lodjailevat ihmiset tänne Go Forest! -turistikierrokselle, jonka tarkoituksena on tutustuttaa teidät Linnamäen kauniiseen metsämaisemaan. Etsimmepä samalla yhden, tai miksei useammankin, geokätkön. Jos tahdotte etsiä useampia kuin yhden, joudutte valitettavasti poikkeamaan suunnittelemaltani reitiltä. Tämä kierros vie teidät vain Go Forest! - Porvoonseudun Alphabet: G -purkille.

(Skippaa viivoilla erotettu alue, jos tahdot lodjata itsesi perille.)
---------------------------------------------------------------------------

Sanon heti tähän alkuun, että jos ette tahdo kiertää kierrosta kanssamme, joudut itse selvittämään kätkön koordinaatit. Kaikki materiaali löytyy annettujen koordinaattien läheltä. Tässä ohjeet:

Tutki taulua. Pikku linnamäki olkoon A. Porvoonjoki puolestaan B. Unohtamatta Maaria, joka on kirjain D. Näet varmaan sillan edessäsi (tai vasemmalla, tai takanasi, riippuu siitä miten olet kähertänyt itsesi). Laske siitä muutamia asioita. Laske aluksi sillan vaakalaudat. Eli siis ne, mitä pitkin kävelet, jos kulkisit sillan yli. (Kyltin puoleisessa päässä on "pystyssä oleva vaakalauta", sitä ei lasketa.) Niiden lukumäärä olkoon C. Lopuksi laske vielä sillassa olevien pystylautojen lukumäärä. Mukaan lasketaan VAIN pystysuorassa olevat, ei vinoon menevät. Laske mukaan kumpikin puoli. Tämä on kirjain E.

Suorita laskutoimitus

60 AB.C/2+10
25. D*12+2.E*45+D

Tässä ovat lopulliset koordinaatit. Kulje polkuja pitkin purkille. Aseta kätkö täysin samalla tavalla takaisin. Ennen kuin irrotat sen, katso miten se oli, niin osaat palauttaa sen. Huomaa, että kätkön saa paikalleen ihan tukevasti, kunhan siihen käyttää hetken aikaa! Kätkössä olevat leimasimet eivät ole vaihtotavaraa, vaan osa kätköä!

---------------------------------------------------------------------------

Ahaa! Te siis tahdotte seurata minua lodjaamalla, mukavaa! Joten ei muuta kuin matkaan! Nauttikaa kauniista metsämaisemasta, let's Go Forest! Menkäämme metsään!

Aluksi lähtekäämme tuon ensimmäisen sillan yli. Ja miksei toisenkin. Kas, iso aukio! Jos tahdot, voit hieman haahuilla ympärillesi, mutta palaa sitten toisen sillan päähän niin jatkamme. Nyt menemme kahden suurimman kuopan välistä. Sitten hiukkasen vasemmalle. Näet portaat ja sillan. Mene ihmeessä portaat alas ja sillan yli. Taas vähän vasemmalle. Näet portaat, alas, toiset portaat, alas. Mukana? Nyt pääsimme itse linnamäen huipulta pois, hienoa! Seuraavaksi kuljemme hieman viistosti oikeaan, ohi kahden suuren männyn, kallion ja koivun. Taidatte olla oikealla tiellä, niin ei tarvitse jatkaa litanjaa! Kulje tätä polkua niin pitkään, kunnes se yhtyy suurempaan polkuun. Sitten vasemmalle ja pienen aidan ohi. Näet edessä oikealla kyltin, tai siis ainakin sen raamit (joku ilmeisesti on nyysinyt kylttiparan), käänny ennen kylttiä oikealle niin, että kuljet melko läheltä tuota kylttiä. Älä missään nimessä käänny kuitenkaan liian aikaisin, tai joudut rakennuksen pihaan! Jatka tätä hieman pienempää polkua niin pitkään, kunnes näet oikealla puolella nuotiorakennelman. Ei nyt paisteta mitään makkaraa! Ollaan ihan juuri perillä! Lähtekää siis taivaltamaan nuotion viereistä polkua ylös metsään. Näet sekä oikealla että vasemmalla kaivon näköisiä juttuja. Älä jää kurkkimaan niihin, vaan jatka matkaasi kahden kuusen välistä. Vasemmalla maassa lojuu pieni kaatunut puu. Loiki ihmeessä sen yli. Nyt kääntele hieman päätäsi, sinun pitäisi nähdä suoraan edessäsi SUURI, puoliksi kaatunut puu ja sen kanto. Mene seisomaan puoliksi kaatuneen puun viereen niin, että katsot puuta ja näet sen takaa peltoa. Oikea hartiasi on puun latvaa kohti. Noin, kaikki ovatkin nyt oikein, eikö totta? Viimeinen ohje: Käänny 180 astetta ja katso ylös.

Aseta kätkö täysin samalla tavalla takaisin. Ennen kuin irrotat sen, katso miten se oli, niin osaat palauttaa sen. Huomaa, että kätkön saa paikalleen ihan tukevasti, kunhan siihen käyttää hetken aikaa! Kätkössä olevat leimasimet eivät ole vaihtotavaraa, vaan osa kätköä!

-------------------------------------------------------

Seuraava teksti tulee kopioida jokaisen Porvoonseudun Alphabet -sarjan kätköön!

Porvoonseudun Alphabet on siis Suomessa yleistyneen Alphabet-sarjan yksi osa. Ideana on esitellä aina seuraavana vuorossa olevan kirjaimen avulla joku lähipiirissä oleva kiinnostava paikka. Kun ollaan päästy Ö:hön asti, kätkösarja on valmis. Seuraavassa muutamia ohjeita:

1. Ensimmäisenä kätkön löytäneellä (FTF) on etuoikeus tehdä seuraava osa kätkösarjaan (poikkeus, ks. kohta 3.). Mikäli hän käyttää oikeuttaan, siitä ilmoitetaan loggauksen yhteydessä. Jos hän ei sitä halua käyttää, kirjataan sekin loggaukseen. Viimeksi mainitussa tapauksessa seuraavat löytäjät ilmoittakoon oman halunsa tehdä uusi osa kätkösarjaan. Tällöin se, joka ensimmäisenä ilmoittaa (loggausjärjestys) oman vapaan halunsa tehdä uusi kätkö, tekee uuden kätkön kätkösarjaan.
2. Etäisyys tulisi olla maksimissaan 25 kilometriä Mannerheiminsillasta (Vanhan sillan ja kävelysillan välissä), mutta tämä ei ole niin tarkka, jos nyt pari kilometriä lipsuu, niin ei haittaa.
3. Viiden kätkön välein saman kätköilijän ei tulisi tehdä sarjaan kätköä, jottei tämä menisi liian yksitoikkoiseksi. Eli jos kätköilijä tekee B:n, hän ei tekisi C-, D-, E-, F- eikä G-kätköä. Viisi kätköä tulisi olla yhden tekijän kätköjen välissä.
4. Kätkön koon pitäisi olla small tai suurempi. Tämä siksi, etteivät kätköt menisi puskaan nakelluiksi mikroiksi ilman ajatusta. Tehkäämme tästä hieno Alphabet!
5. Kätkö saa olla mitä tyyppiä tahansa, kunhan ei mielellään miittiä tai CITOa!
6. Toisin kuin joissakin Alphabeteissä, sinun ei tarvitse etsiä edellisiä purkkeja löytääksesi uusimman. Eli voit aloittaa vaikka kirjaimesta H kiertämisesi.

Kätkösarjan purkit:
A: Ammattiopisto (visit link)
B: Bengtsby (visit link)
C: Chapel in Fagersta (visit link)
D: Dinkelsbühlinaukio (visit link)
E: Empty (visit link)
F: Fredrika 2 (visit link)
G: Go Forest! (visit link)
H: Huuvari (visit link)
I: Iso Tammi (visit link)
J: Järnböle Beacon (visit link)
K: Kultakaivos! (visit link)
L: LeBron James Ilolassa? (visit link)
M: Moss Brown (visit link)
N: Näkymiä Ruskikselle (visit link)
O: Oili Nesteisen matkassa (visit link)
P:
Q:
R:
S:
T:
U:
V:
W:
X:
Y:
Z:
Å:
Ä:
Ö:

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

214 Logged Visits

Found it 191     Didn't find it 1     Write note 14     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.