Skip to content

This cache has been archived.

METTÄMULLI: Laitetaan arkistoon.

More
<

Lankosken Lehto

A cache by METTÄMULLI Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/28/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Lankosken lehto on monipuolinen koskilehtoalue. Sen koillisosassa puusto on pääasiassa järeää kuusikkoa, mutta jokivarsilla on lehtipuuvaltaista, valoisampaa lehtoa. Etenkin Kyläsaaren puolella on valoisaa pähkinäpensaikkoa. Myös muu kasvillisuus alueella on vaihtelevaa, pääasiallisesti tuoretta ja erittäin rehevää lehtoa, mutta osittain kuivempaa pähkinälehtoa. Valtalajeihin kuuluvat myös vaahtera, mukulaleinikki, lehtopähkämö, hentokiurunkannus sekä kotkansiipi. Alueen sammallajisto on runsas, ja se käsittää useita koskisammaleita. Suojelualueen pinta-ala on n. 5 hehtaaria.

Lehtoa on kahdella eri puolella Merikarviajokea. Toisella puolella jokea kulkee n. kilometrin mittainen luontopolku, jonka varrella on opastauluja alueen kasvillisuudesta sekä Lankosken historiasta. Luontopolku lähtee kahvila Köffin parkkipaikalta.

Merikarvianjoki Lankosken alueelta on myös kalastajien suosiossa. Kalastajia liikkuu paljon myös kätkön lähistöllä, joten varothan paljastamasta jemmaa!

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.