Skip to Content

<

Ravikuninkaan jyvä-ämpäri

A cache by Meriam Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/6/2011
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tässä mysteerissä on tehtävänä etsiä ravikuningas Saran Salaman jyvä-ämpäri. Koordinaateissa sijaitsee yksityinen harjoitusrata - kätkö ei siis ole siellä.

Tämä komea tummanpunarautias ori syntyi kesäisenä päivänä v. 1996 ja kilpailu-uransa aikana Saran Salama starttasi kaikkiaan 201 kertaa, joissa se saavutti ykkössijan 63 kertaa, kakkossijoja oli 42 ja kolmossijoja 22 kappaletta. Voittosumma on huikeat 830 906 euroa. Ennätykset ovat 20,3aly-21,8ke. Kolmen ravikuninkuuden (v. 2006 - 2008) lisäksi, ori voitti neljä kertaa Suur-Hollola-ajon sekä kerran Suurmestaruuden ja Bjerken kylmäverikilpailun. Kasvattaja ja ohjastajana on ollut Tapio Perttunen ja hevosen omistaa Tapio tytär, Sara-Juulia Perttunen.

Kolminkertaiselta ravikuningas Saran Salamalta riisuttiin kilpakengät 1.9.2011 Jokimaan raveissa. Ori keskittyi sen jälkeen täysin viihdyttämään tammoja ja tekemään uusia pikkuhevosia. Rekisteröityjä jälkeläisiä on 322 kpl ja muutama tulee vielä lisää vuonna 2017.

Saran Salama nukutettiin ikiuneen autuaille vihreille laidunmaille 10.12.2016 takapolvien pahojen kulumien takia. Näistä terveyshankaluuksista huolimatta ori oli loppuun saakka hyvin virkeä ja elinvoimainen sekä teki mielellään ratsun tehtäviä.

Kuinka löydät kuninkaan jyvä-ämpärin?

N 60 xx.xxx saat kun Saran Salaman nopeimmasta ennätyksestä (minuutein ja sekunnein) y.yy,y otat pilkun pois ja lisäät pisteen jälkeiseen lukuun yyy + 12 = zzz. Sen jälkeen lasket yhteen y.zzz ja koordinaatti N 60 49.500.

E 025 39.abc saat kun selvität kuinka monta kirjainta on Saran Salaman sukulaisten nimissä.
a = isänemänisänemän (ieie.) nimessä on kirjaimia a kappaletta
b = isänisänemänisä (iiei.) nimessä on kirjaimia b kappaletta
c = isänemänemä (iee.) nimessä on kirjaimia c kappaletta

Kätkö on pellon laidalla hyvin lähellä heinälatoa. Vuorovuosina pellolla viljellään kauraa, vehnää, ruista, ohraa, rypsiä tai heinää. Alueen omistaja on antanut luvan kätkölle.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

131 Logged Visits

Found it 126     Didn't find it 2     Write note 2     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.