Skip to Content

<

MAR-INE - Kraaiennest

A cache by mar-ine Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/21/2012
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
3.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Avontuurlijke Kindermulti/letterbox

mar-ine kraaiennest

PiraatOnze kleine matroos zegt altijd: “later als ik groot ben dan word ik een stoere piraat”. Altijd al een echte piraat willen zijn? In dit avontuur zullen jullie landrotten dapper moeten zijn, klauteren en klimmen, overleven, enteren, ontsnappen, verbergen en navigeren. Een beetje fantasie is noodzakelijk. Wees slim en gebruik je skills om de piratenschat te bemachtigen op het avontureneiland.

Voorbereidingen

matroosEchte piraten gaan natuurlijk niet zo maar op schattenjacht. Misschien heb je nog piratenkleren in de verkleedkist liggen. Om in de stemming kun je hier zien hoe je een piratenhoed kan maken. Je prikstok kan natuurlijk als zwaard dienen. Vergeet niet je gps mee te nemen, want die heb je uiteindelijk nodig om de schat te lokaliseren

rotterdam toen

Er zijn geruchten dat Rotterdam, nu een havenstad van wereld formaat, ook een donker verleden heeft. Op de zuidoever stond vroeger een geheime nederzetting, bevolkt door kapers en piraten. Het verhaal gaat, dat zij een flink deel van de VOC buit hebben afgeschuimd. Helaas zijn de archieven uit die tijd verloren gegaan. Onlangs zijn er bij recente werkzaamheden in het Zuiderpark bewijzen gevonden die de geruchten bevestigen, maar hun buit is nooit gevonden.

Er schijnen aanwijzingen te staan in een geheime brief die “MAR-INE Kraaiennest” heet. Volg de route die op de kaart staat en vind de aanwijzingen die je naar de schat leiden.

Kraaiennest Plan

Koets

Het piratendomein is slechts te voet te bereiken. Laat daarom je koets achter op bovenstaande coördinaat. koetsHet is gelukkig nog niet nodig daar dukaten af te staan aan de landheren. Daarna vertrekken jullie richting het noorden. Eerst passeer je de kombuis uit het "Verre Oosten", hier kun je nog krachten verzamelen alvorens je aan de tocht begint. Daarna loop je door in noordelijke richting. Bij de eerste brug ga je richting het oosten (stuurboord). Al snel zie je aan bakboordzijde de toegangspoort en daar begint het piratenavontuur.

toegangspoort

poortNu betreed je het gebied waar de piraten actief zijn. Om vreemdelingen af te schrikken werden er vroeger wel eens verstekelingen aan de poort opgehangen. De sporen hiervan zijn nog zichtbaar. Hoeveel konden er tegelijkertijd hangen?

A = aantal hangplaatsen

Eenmaal door de poort is er geen weg meer terug. Er lopen hier geen wegen meer, slechts een pad. Loop voorzichtig want er schijnen hier ook viervoeters rond te dwalen en zij kunnen je onaangenaam verrassen. Pas ook op voor andere kapers op de kust. Vervolg het onverharde pad. Al snel zie je aan bakboord het eerste obstakel: de wiebelbrug.

wiebelbrug

Om verder in het land der piraten te gwiebelbrugeraken neem je de wiebelbrug. De wiebelbrug gaat over een stinkend stuk moeras en naar verluid zitten hier hele grote krokodillen. Hier vind je de eerste uitdaging: tel hoeveel krokodillen er hier rondzwemmen. Val er niet in en ga ergens in het midden van de brug voorzichtig op je buik liggen om te tellen. HAP………net mis, gelukkig maar.

B = aantal krokodillen

Na de brug ga je verder op het onverharde pad richting het noorden, arggggg.

Mini kraaiennest

kraaiennestNa de wiebelbrug zie je aan stuurboordkant een aantal scheepsmasten. Het is slechts een klein haventje, met meerdere bootjes. Deze haven ligt goed verscholen tussen de bossen en met de heuvels op de achtergrond kan men hier de schepen goed ongezien bevoorraden. Er liggen twee grote schepen. Beide schepen hebben een kraaiennest. Boven op het schip met het verticale want ligt een aanwijzing. Er schijnt niemand aan boord te zijn. Er zit dus niets anders op dan dit schip te kapen. Heb je eenmaal het bevel van het schip overgenomen dan kun je via de metalen touwladder het kraaiennest bereiken. Bovenop vind je een gekleurde cirkel, de kleur bepaalt de waarde van C (grijs C=9, groen C=6, oranje C=8)

C = waarde kleur

Met de aanwijzing op zak verlaat je het schip en vervolg je het pad richting het noorden naar de grote haven.

Overvalbrug

overvalbrugDe enige weg naar de grote haven is goed afgeschermd door een lange muur met een brug. Deze brug staat bekend als de “overvalbrug”. Van een afstand lijkt er niemand op de brug staan, maar je weet maar nooit. Voorzichtigheid alom! Er zijn twee manieren om de aanwijzing te benaderen:

  • West: Deze is uitermate glad, maar via het verticale want zou het wel kunnen. De doorgang is erg nauw, echter kleine zeeschuimers kunnen hier gemakkelijk door. Na de scheepstouwbrug kun je op zoek naar de aanwijzing.
  • Oost: Deze klim is wat makkelijker, zeker voor de grotere schatzoekers. Klim over de netten net zolang door tot je bij de scheepstouwbrug en de smalle doorgang komt.

Mocht je overvallen worden dan staat er op en brug een geheime code waarmee je de tocht kunt vervolgen. De code heb je ook nodig om de uiteindelijke locatie van de schat te kunnen bewaren. De aanwijzing bevindt zich aan Ahoy-zijde (Noord).

D = het cijfer in de code

Wees voorzichtig want jullie komen nu binnen het bereik van de kanonskogels van Rotterdamse Piratennest. Als jullie verder naar het oosten reizen zie je op de berg het topje van hun vlaggenschip: “Red Treasure Hunter”

Red Treasure Hunter

red treasureWe kunnen je nu al verklappen dat de aanwijzing zich in het kraaiennest bevindt van de hoogste mast. Het lijkt erop dat de piraten er niet zijn, maar wees extra voorzichtig. Volg de steigers en de touwen richting het oosten de berg op. Boven op de berg moet je de grote vlakte oversteken. We kunnen niet genoeg benadrukken dat hier Stealth Modus noodzakelijk is. Het piratenschip is via de spiegel te benaderen. Bij het gele waarschuwingsbord ga je de touwen in op weg naar de top. Eenmaal in het kraaiennest zoek je naar de snelste weg naar beneden. Net onder deze bevindt zich een strip met gaatjes. Deze gaatjes worden ook wel eens gebruikt om de kogels klaar te leggen tijdens een vijandige aanval.

E = het aantal gaatjes onder de snelste weg naar beneden (gaatjes zijn vervangen door een balk. Tel het aantal bouten, deze maal 6)

Heb je de aanwijzing gevonden, dan is het zaak zo snel mogelijk de Red Treasure Hunter te verlaten voordat de piraten terugkomen en bemerken dat er verstekelingen aan boord zijn. Vanuit het kraaiennest zou ik zeker de snelste weg aanbevelen, gaat dit boven je piratenpet neem dan de veilige netroute en daarna naar beneden.

Vissen

Ai jai maatjes, na al deze inspanningen is het tijd om aan te sterken. Jullie hebben het tot nu toe perfect gedaan. Nu sta je in het dal en zoek in noordoostelijke richting naar eten. Eerst passeer je een waterbron, maar deze staat vaak droog. Aan de horizon zie een nieuw haventje, hierin zie je weer een schip met een kraaiennest. Als je goed kijkt, zie je ook vissen. Tel eerst alle vissen voordat je ze allemaal opsmikkelt.

F = het aantal vissenvissen

Nu jullie weer op krachten zijn, wacht er hier nog een opdracht. Klim in het net naar het verlaten kraaiennest. In het kraaiennest zie je een soort spinnenweb, tel het aantal ballen in het web.

G = het aantal ballen in het spinnenweb

Vanuit het kraaiennest kun je weer voor de snelle methode kiezen of klim via het net weer naar het vaste land. We gaan nu door de vallei weer richting het zuiden.

Fort

fortPloeterend door het zand zie je aan bakboord een toren half tegen de heuvel gebouwd. Vroeger heeft hier een heel fort gestaan, maar daar is nog maar weinig van over. De opdracht is hier redelijk eenvoudig. Tel de treden van de trap naar de toren (niet de eerdere heuvel).

H = aantal traptreden naar de toren

bootje

Grot en Strand

grotbootZo zeeschuimers nu rest er nog één opdracht en dan kunnen jullie op zoek naar de schat. Vanuit de toren trek je verder door de vallei naar het zuiden. Aan het einde van het zandpad doemt de grot op welke je naar het strand zal brengen. Met een beetje geluk heb je licht genoeg om veilig door de grot te navigeren. Het licht aan het einde van de tunnel betekent dat je het strand hebt bereikt. Zoek op het strand (bakboordzijde) naar een stapel rotsen met een geheim opschrift. Kun je het geheimschrift niet vinden, loop dan terug naar de stapel stenen voor de grot want daar staat dezelfde code. De rotsen staan in het water. We hopen dat jullie goede ogen hebben. Een boot is niet nodig, maar een verrekijker is best handig.

I =  het totaal aantal letters van het middelste woord

Woordenlijst:

Bakboord -

--

Links

Kraaiennest -

--

Korf/platform in de mast voor de uitkijk

Spiegel -

--

Achterzijde zeilschip

Stuurboord -

--

Rechts

Want

-

--

Zit aan de zijkant van de mast, bakboordwant en stuurboordwant, steunen de mast

schat

schatNa deze avonturen is het de vraag of jullie de oude VOC-piratenschat kunnen vinden? Deze schat ligt niet op het Pirateneiland, maar is verstopt in het woud rondom het Kraaiennest.  Gebruik onderstaande rekenhulp om vervolgens de formule toe te passen. Uiteindelijk vind je de sleutel tot de schat.

Rekenhulp:

A - spaces B - spaces C - spaces D - spaces E - spaces
F - spaces G - spaces H - spaces I - spaces spaces

Formule:

U =

H + D - A

spaces X =

(I - C - B) + 5

V =

(G / H) - 4

spaces Y =

(F - C + A) - 3

W =

(E / C) + 2

spaces Z =

(E - I) -5

Sleutel: N 51° 52.UVW E 004° 29.XYZ

DE FORMULE IS AANGEPAST. DE CACHE IS HELAAS EEN PAALTJE OMDAT DE VORIGE TOTAAL VERWOEST IS DOOR VANDALEN, OOK DE STEMPEL. HET IS NU EEN MICRO, MAAR DE TOCHT IS NOG EVEN LEUK

Succes maatjes!

Have fun en we zien graag jullie reisverslag met foto's in het logboek.

Piraten die de schat hebben gevonden mogen als dank onderstaande banner in hun profiel plaatsen

Banner Kraaiennest


Additional Hints (Decrypt)

Abgr "R" = tnngwrf mvwa ireinatra qbbe rra onyx. Gry urg nnagny obhgra, qrmr znny "6"
S = barira, Fhzpurpx = 94
JC = xyvx bc qr sbgb
Pnpur: gvwqryvwx rra cnnygwr

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

187 Logged Visits

Found it 142     Didn't find it 14     Write note 10     Needs Archived 1     Temporarily Disable Listing 4     Enable Listing 4     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 7     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 73 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.