Skip to Content

This cache has been archived.

Thymallus Thymallus: Cache archived.

More
<

Huuvari - Porvoonseudun Alphabet: H

A cache by Reikku & Quiqqa Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/13/2011
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Kätkö tuo sinut itäiseen Askolaan pieneen maalaiskylään. Itse asiassa kyliä on kaksi: Huuvari ja Särkijärvi. Niiden välinen raja kulkee Tiiläänjärvestä Kylänpäänjärveen laskevaa ojaa pitkin. Kätkö sijaitsee rajan tuntumassa, Huuvarin puolella.

Tarkkaa ajankohtaa Huuvarin ja Särkijärven kylien synnylle ei voida määrittää, mutta todennäköisesti alueella on ollut vakinaista asutusta jo 1300-luvun lopulla. Alun perin kyliä on ilmeisesti ollut vain yksi, Huuvari, joka juontuu ruotsinkielisestä etunimestä Hofward. Nimen alkuperäisestä kantajasta ei ole varmuutta, mutta hänen epäillään olleen joko ensimmäinen uudisasukas tai kyläkunnan vanhin. Naapurikylä Särkijärven nimi on suomalaista kantaa, mikä viittaa mahdollisesti kylien alun perin toimineen hämäläisten ja viikinkien jälkeläisten kohtauspaikkana. Varmuutta tästä ei kuitenkaan ole. Tiiviimpi asutus on hyvin todennäköisesti kehittynyt ensimmäiseksi juuri rajaojan varren vehmaalle kannakselle, josta kylät vuosien kuluessa eriytyivät. Huuvari ja Särkijärvi mainitaan omina kylinään jo 1500-luvulla hopeaveroluettelossa. Nykyään nämä kaksi kylää ovat sulautuneet taas yhteen ja rajaa tuskin huomaa.

Kätköpaikka voi vaikuttaa turhanpäiväiseltä ryteiköltä, mutta tällaiset pienet joutomaat ovat itse asiassa hyvinkin tärkeitä luonnon monimuotoisuuden ylläpitäjiä. Jos et usko, voit huvin vuoksi laskea vaikkapa tällä pienellä alueella kasvavien eri puu- ja pensaslajien lukumäärän!

Alueella liikkuu etenkin koulupäivinä paljon jästejä, joita on syytä väistellä. Ethän tallo viereistä peltoa!

(Lähde: Ilmo Kekkonen (toim.) 2002, Huuvarin-Särkijärven kyläkirja)


Seuraava teksti tulee kopioida jokaisen Porvoon seudun Alphabet -sarjan kätköön!
Porvoon seudun Alphabet on siis Suomessa yleistyneen Alphabet-sarjan yksi osa. Ideana on esitellä aina seuraavana vuorossa olevan kirjaimen avulla joku lähipiirissä oleva kiinnostava paikka. Kun ollaan päästy Ö:hön asti, kätkösarja on valmis.
Seuraavassa muutamia ohjeita:
1. Ensimmäisenä kätkön löytäneen (FTF) olisi suositeltavaa tehdä seuraava osa kätkösarjaan. Jos hän on estynyt, tai ei muuten halua tehdä kätköä, niin sitten joku seuraavista tekee sen. Poikkeus lukee säännöissä kohdassa kolme. FTF:n löytäjä ilmoittaa, tekeekö hän kätkön, vai eikö tee loggauksessaan. Yhteis-FTF:ssä sopikaa kuka tekee kätkön. Mielellään jo purkin luona. Jos kukaan ei tahdo tehdä kätköä, jatketaan kuten alussa lukee. FTF:n saa siis logata, vaikka ei teekään seuraavaa kätköä!
2. Etäisyys tulisi olla maksimissaan 25 kilometriä Mannerheiminsillasta (Vanhan sillan ja kävelysillan välissä), mutta tämä ei ole niin tarkka, jos nyt pari kilometriä lipsuu, niin ei haittaa.
3. Viiden kätkön välein saman kätköilijän ei tulisi tehdä sarjaan kätköä, jottei tämä menisi liian yksitoikkoiseksi. Eli jos kätköilijä tekee B:n, hän ei tekisi C-, D-, E-, F- eikä G-kätköä. Viisi kätköä tulisi olla yhden tekijän kätköjen välissä.
4. Kätkön koon pitäisi olla small tai suurempi. Tämä siksi, etteivät kätköt menisi puskaan nakelluiksi mikroiksi ilman ajatusta. Tehkäämme tästä hieno Alphabet!
5. Kätkö saa olla mitä tyyppiä tahansa, kunhan ei mielellään miittiä tai CITOa!
6. Toisin kuin joissakin Alphabeteissä, sinun ei tarvitse etsiä edellisiä purkkeja löytääksesi uusimman. Eli voit aloittaa vaikka kirjaimesta H kiertämisesi.

Kätkösarjan purkit:
A: Ammattiopisto (visit link)
B: Bengtsby (visit link)
C: Chapel in Fagersta (visit link)
D: Dinkelsbühlinaukio (visit link)
E: Empty (visit link)
F: Fredrika (visit link)
G: Go Forest! (visit link)
H: Huuvari
I:
J:
K:
L:
M:
N:
O:
P:
Q:
R:
S:
T:
U:
V:
W:
X:
Y:
Z:
Å:
Ä:
Ö:

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

131 Logged Visits

Found it 124     Write note 3     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.