Skip to Content

This cache has been archived.

VLD_Cachers: Aan alles komt een eind!
bedankt voor de logjes.

More
<

Welkom in de Broekpolder #8

A cache by VLD_Cachers Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/16/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Deze cache is onderdeel van de serie "Welkom in de Broekpolder".


Welkom in de Broekpolder

De Broekpolder is een mooi natuurgebied in Vlaardingen van circa 400 hectare. Het gebied is ingericht voor diverse soorten vormen van recreatie, zoals wandelen, fietsen, mountainbike, paardrijden ect.

Voorheen diende de Broekpolder als baggerslipdepot, door het opspuiten van bagger en slip ligt de Broekpolder ongeveer 6 meter hoger dan de omgeving. Hedendaags zijn deze sporen nog zichtbaar. In het gebied zijn de spuitkades nog herkenbaar met daartussen de spuitvakken. Op de meeste kades liggen paden, waarvan sommige verhard zijn. Na het opspuiten zijn de meeste spuitvakken ingeplant met bomen, vooral gekloonde populieren.

In de komende tijd zal de Broekpolder omgevormd worden naar een ‘natuurlijker’ gebied. Er wordt o.a. een struinbos voor de kinderen aangelegd en de diverse wateren krijgen een natuurlijkere loop i.p.v. de rechte sloten. Ook worden veel bomen gekapt omdat ze onvruchtbaar zijn en er daardoor geen natuurlijke verwildering kan komen. Er worden hiervoor nieuwe bomen en struiken geplant die zich kunnen voortplanten.

Meer informatie over deze veranderingen is te vinden op:

http://www.federatiebroekpolder.nl/

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.