Skip to Content

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen 3 maanden hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

More
<

B & W: Burgemeester Lepelaarssingel

A cache by Krimpenees Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/28/2012
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Als rechtgeaard ambtenaar vind ik het leuk om iets te laten zien van Burgemeesters & Wethouders wiens namen in de vorm van straatnamen achterbleven in Krimpen.Burgemeester Lepelaars

Leonardus Cornelis Adrianus Lepelaars(Rotterdam 1906 - Schuddebeurs 1973) was van 1961 tot 1972 burgemeester in Krimpen aan den IJssel. Na het behalen van het HBS-diploma volgde hij een zeevaartopleiding en werd tweede stuurman op de grote vaart. Acht jaar later kwam hij naar de wal om in Leiden rechten te gaan studeren. Daar behaalde hij in 1937 de 'meestertitel' en legde zich daarna toe op de studie voor gemeente-administratie. Mr. Lepelaars ging werken op de afdeling personeelszaken van de gemeente-secretarie in Rotterdam., maar werd vijf jaar later benoemd tot burgemeester van de gemeenten Haastrecht, Stolwijk en Vlist. In 1961 volgde zijn benoeming tot burgemeester van de grote, in ontwikkeling zijnde industriegemeente Krimpen aan den IJssel. Belangrijke zaken welke onder zijn leiding tot stand kwamen, waren de uitvoering van industrialisatieplannen van de Stormpolder en de vestiging van een dependance in 1966 van het Rotterdams Lyceum. De Stormpolder is inmiddels een groot industrieterrein waar verschillende bedrijven zich gevestigd hebben en de dependance is uitgegroeid tot het zelfstandig onderwijsinstituut Krimpenerwaard College. Burgemeester Lepelaars was voorzitter van de Stichting Krimpenerwaard en drinkwaterleiding De Vijf Gemeenten, lid van het bestuur van de afdeling Zuidholland van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en bestuurslid van de Provinciale Gezondheidsraad en van de Rotaryclub Krimpenerwaard. Hij werd in 1966 benoemd tot ridder in de orde van Oranje Nassau.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

150 Logged Visits

Found it 118     Didn't find it 22     Write note 3     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 1     Update Coordinates 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 7 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.