Skip to Content

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen 3 maanden hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

Met vriendelijke groet,
GeoGuy
Geocaching.com Community Volunteer Reviewer

More
<

Dutch-TT

A cache by marc&liset Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/18/2012
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Waar Assen om bekend staat is om de jaarlijkse Motor evenement genaamd Dutch tt.
Die elk jaar, Eind juni plaats vindt in Assen.
Aangezien deze plek nog niet voorzien was van een cache,hebben wij besloten om het hef in eigen hand te nemen.


Rolde 1925 Het Begin:
De in 1922 opgerichte motorclub Assen & Omstreken was in 1925 de organisator van de eerste motorwegrace in Nederland. De start en finish waren op zaterdag 25 juli in Rolde. Het circuit liep over de 28,4 kilometer lange wegendriehoek tussen Rolde en Borger en Schoonloo. Er werd gereden over zandwegen, over bruggetjes van twee planken breed en de coureurs moesten hun machines sturen door onverharde bochten.

In 1936 ging de organisatie over van de Motorclub Assen naar de daartoe speciaal opgerichte Stichting Circuit van Drenthe. Na het derde lustrum werd de TT door de oorlog zes jaar niet verreden. In 1946 werd de draad weer opgepakt met nationale races. Een jaar later kwamen de internationale coureurs ook weer aan de race.
De Asser TT maakt sinds 1949 deel uit van de Grand Prix serie. In dat jaar stelde de FIM, de wereldmotorbond het wereldkampioenschap in. Het circuit van Drenthe is het circuit waarop de meeste Grand Prix's zijn verreden. Er zijn landen waar ook 56 GP's zijn gehouden, maar dat werd daar op verschillende circuits gehouden.

De laatste zaterdag in juni is een begrip bij motorsport minnend Nederland. Op een enkele uitzondering na werden de races op deze zaterdagen gehouden. en dat is uniek in de wereld, want de ander grand prix's worden allen op zondag gehouden.
Het circuit van Drenthe is ontstaan uit een stratencircuit. Door het succes van de TT in de voorgaande jaren kon er in 1955 een permanent circuit worden aangelegd. Dat is opmerkelijk omdat in anderen landen vaak vanuit een omgekeerde situatie werd gewerkt. Daar werden aan het programma van wedstrijden op een permanent circuit de Grote Prijzen toegevoegd.
Met de 25ste TT in 1955 werd het speciaal gebouwde 7,7 kilometer lange circuit in gebruik genomen. Aan het programma werd ook de zijspannen aan het programma toegevoegd.

De FIM, Fédération Nationale de Cyclisme, voegde in 1962 de 50cc klasse toe aan het wedstrijdprogramma. Ook in Assen, waar alle GP-klassen werden verreden, kwamen de coureurs uit deze lichte klasse aan de start. Wellicht mede door deze aanvulling steeg het bezoekersaantal op de TT-zaterdag voor het eerst boven de 100.000.

De Rhodesiër Jim Redman schreef in 1964 historie door op één dag drie races te winnen. Hij deed dit in de 125, 250 en 350cc. Drie jaar later herhaalde de Brit Mike Hailwood dit kunststukje. hij won de klasses 250, 350 en 500cc. In dat jaar was er opnieuw een bezoekersrecord. Meer dan 130.000 liefhebbers kamen naar de Dutch TT.

Paul Lodewijkx zorgde in 1968 voor de eerste Nederlandse GP-overwinning in Assen. Hij eiste op zijn Nederlandse Jamathi de zege in de 50cc op. Na hem gingen in 1977 Wil Hartog en in 1980 Jack Middelburg als eerste over de meet van het circuit van Drenthe. Beiden deden dat in de koningsklasse, de 500cc. Hans Spaan bracht in 1989 de Nederlandse toeschouwers op de banken door de 125cc race te winnen. De Drent Egbert Streuer was reeds driemaal wereldkampioen in de zijspanklasse geworden, maar kon zijn thuiscircuit niet op zijn palmares zetten. Met bakkenist Bernard Schnieders lukte het uiteindelijk in 1987. Vierjaar later stonde bebaarde coureur uit Grolloo opnieuw op het hoogste schavot van het erepodium. Ditmaal was de Engelsman Peter Brown zijn passagier.

Het circuit onderging in 1984 een complete renovatie. Met het inkorten van de noordlus werd de lengte met 1,5 kilometer teruggebracht naar 6,1 kilometer. In 1989 werd de accommodatie vernieuwd en fors uitgebreid. De breedte van de baan met 3 meter extra asfalt op 10 meter gebracht.

Het TT-circuit werd in 1992 voor het eerst permanent onttrokken aan het openbaar verkeer. In dat jaar veranderde er ook het nodige in de opzet en organisatie van de GP's. De FIM verkocht de rechten van het wereldkampioenschap aan Two Wheel Promotions (TWP) en het Spaanse multimediabedrijf Dorna. Een jaar later werd aan de naam van de Dutch TT voor het eerst een sponsornaam gekoppeld.

Een complete upgrading van het TT-circuit ging in de herfst van 1998 van start. In drie fasen werd het circuit aangepast. De bouw werd in april 2002 afgerond. Zaterdag 29 juni 2002 gingen de races van start op geheel vernieuwd en up-to-date circuit met een lengte van 6,027 kilometer.
Een vierde bouwfase begon in de herfst van 2002 die met name een verbetering van de publieksaccommodatie betrof. De houten zitplaatsen werden vervangen door 17.000 meer comfortabele kuipstoeltjes. Op het talud tussen Stekkenwal en De Bult verrees een nieuwe tribune met 2000 zitplaatsen. In 2005 kwam de zwevende tribune in de Geert Timmer bocht gereed. De ze tribune werd aangepast op verzoek van de coureurs.
Vlak voor het 80-jarige jubileum is een nieuwe tienjarige verbintenis tussen het Drentse circuit en Dorna Sports getekend, wat inhoudt dat de MotoGP in Assen zal worden verreden tot en met 2016.

Gefeliciteerd aan de eerste 3 vinders.
(1)Team dito.
(2)Beth52.
(3)Lagriva.

Additional Hints (Decrypt)

Gvwqraf urg ertrara, qbrg urg mvwa qvrafg.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.