Skip to Content

This cache has been archived.

Hôvel: Te vaak kapot gegaan, of onderdelen verdwenen.
Te duur om te blijven onderhouden.

More
<

Aan de rand van Steenwijkerland #45

A cache by Tim Owel Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/24/2012
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:Steenwijkerland (Nedersaksisch: Steenwiekerlaand of Stienwiekerlaand) is een gemeente in de Kop van Overijssel in de Nederlandse provincie Overijssel. De gemeente telt 43.317 inwoners (1 april 2011, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 322km².En is wat betreft oppervlakte een van de grootste gemeentes van Nederland

De gemeente
De gemeente grenst in het noorden aan de Friese gemeenten Lemsterland en Weststellingwerf, in het noordoosten en oosten aan de Drentse gemeenten Westerveld en Meppel, in het zuiden aan de Overijsselse gemeenten Staphorst en Zwartewaterland en in het westen aan de Flevolandse gemeente Noordoostpolder.De gemeente is op 1 januari 2001 ontstaan door het samenvoegen van de gemeenten Brederwiede, IJsselham en Steenwijk. Aanvankelijk was de naam van de nieuwe gemeente ook Steenwijk, maar op 1 januari 2003 werd de gemeente hernoemd tot Steenwijkerland. De gemeente komt grotendeels overeen met het historische Land van Vollenhove,naast Twente en Salland de derde landstreek van Overijssel.De streektaal in een groot deel van de gemeente (ten noorden van de lijn Blokzijl-Wanneperveen) is Stellingwerfs, een Nedersaksisch dialect dat ook in twee aangrenzende gebieden - de Friese Stellingwerven en het grootste deel van het Drentse Westerveldgesproken wordt. De dialecten in het overige deel van de gemeente vallen onder het Sallands.

Economie
De gemeente Steenwijkerland kent na de eeuwwisseling een sterke economische groei, die een stuk sneller groeit dan de anderen gemeenten in noord en oost Nederland. Belangrijke redenen voor deze groei zijn de strategische positie van de gemeente en de goede bereikbaarheid. De gemeente ligt precies op de scheiding tussen Noord en Oost Nederland. Ook is de Randstad goed bereikbaar vanuit Steenwijkerland. De goede bereikbaarheid van de gemeente door verkeersaders als de A32, N331, N333 en de N334 draagt hier ook aan bij. Ook station Steenwijk speelt hier een belangrijke rol in. Omdat dit een Intercity station is kan men vanaf Steenwijk om het halfuur naar station Heerenveen en station Leeuwarden, en om het halfuur naar Zwolle met als eindbestemming station Den Haag Centraal/station Rotterdam Centraal of Station Schiphol (wisselt om het uur). Ook is er een sterke groei van de werkgelegenheid binnen de gemeente. Verwacht wordt, dat deze groei de komende jaren zal doorzetten.

De cache:
Het idee van de serie: `De rand van Steenwijkerland` is om met zoveel mogelijk verschillende cachers/teams een serie neer te zetten (uit Steenwijkerland en eventueel van buiten de gemeente).Deze serie heeft als doel gemeente Steenwijkerland te laten zien.De gemeente die zoals eerder al genoemd grenst aan de provincies Drenthe, Friesland en Flevoland. Door de verschillende caches langs de rand van Steenwijkerland willen we uiteindelijk een soort van route creëren langs de randen van Steenwijkerland. Doordat de caches door verschillende mensen worden uitgezet, hopen we op verschillende verstoptechnieken, originele vindingen, verschillende moeilijkheidsgraden en natuurlijk een leuke serie caches.


Meedoen aan deze serie
Iedereen die mee wil doen met het uitzetten van deze serie is van harte welkom. We willen de pagina opmaak een beetje hetzelfde houden (wapen van Steenwijkerland op de achtergrond + gemeente logo). Neem hiervoor contact op met Tim Owel

Specifieke informatie: De Rand van Steenwijkerland #45
Deze cache is opgedragen aan:``Rondje de Wieden #34`` Verder zal ik er niet te veel over verklappen. De cache s.v.p. weer goed verstoppen, zodat hij ook voor de anderen leuk blijft!

Prof Plof bedankt bij de hulp van het maken van de cache behuizing.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.