Skip to Content

This cache is temporarily unavailable.

Thymallus Thymallus: Hei!

Kätkö näyttää kadonneen ja vaatii omistajaltaan huoltokäynnin.

Älä vastaa tähän viestiin Reply-to vaan kirjoita vastauksesi kätkön kuvaukseen Reviewer notella tai suoraan sähköpostilla osoitteeseen thymallusthymallus@gmail.com

Thymallus Thymallus
Volunteer Geocaching.com Cache Reviewer

More
<

Kokemäenjoki- Pori Alphabet k

A cache by pe-ke Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/28/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

peruskätkö porissa

Tämä kätkö kuuluu Pori alphabet -kätkösarjaan. Tämän kätkön ensiloggaaja saa halutessaan tehdä sarjan seuraavan kätkön. Ilmoita tämän sivuston logimerkinnässäsi jos haluat käyttää tuon mahdollisuuden. Kätkö voi olla esim. jokin rakennus, historiaan/kulttuuriin liittyvä paikka/henkilö, yritys tai mikä tahansa muu Poriin liittyvä. Kopioithan tämän tekstin myös seuraavaan kätköön! Tämä kätkö on sarjan K-kätkö,ja se sijaitsee Kokemäenjoen Luotsimäenhaarassa.
Ruotsin kuninkaan, Kustaa Vaasan poika Juhana oli Suomen herttua. Hän perusti Porin kaupungin vuonna 1558 Kokemäenjoen suulle, Porinlahden rannalle. Ikivanhat Kokemäenjoen ulkomaankauppayhteydet siirtyivät tuolloin Ulvilasta Poriin. Suomen pohjoisin kaupunki oli tärkeä kauppapaikka, jonka kautta Pohjanlahden siika, lohi ja muut tuotteet kulkivat Eurooppaan. Kaukaisia ylellisyystavaroita kuten mausteita, hienoja viinejä ja kankaita tuotiin Poriin. Täältä niitä vietiin muualle Satakuntaan ja pohjoiseen Suomeen.

Kokemäenjoki (ruots. Kumo älv) on 121 kilometriä pitkä joki Satakunnan ja Pirkanmaan maakuntien alueilla Suomessa. Se on Kokemäenjoen vesistön laskujoki. Kokemäenjoki alkaa Sastamalan Liekovedestä, kulkee myös Huittisten, Kokemäen, Harjavallan, Nakkilan ja Ulvilan kautta ja laskee Porin Pihlavanlahden kautta Selkämereen.

Kokemäenjoen keskivirtaama on noin 240 m³/s. Keskimääräinen ylin virtaama on 2000-luvulla ollut noin 600 m³/s ja alin virtaama noin 52 m³/s. Vuorokautista vaihtelua virtaamassa aiheuttaa virtaaman säännöstely voimalaitoksilla. Kokemäenjoki on luonteeltaan keskisuuri joki ja kalakannaltaan monipuolinen. Pääasialliset pyyntikalat ovat lohi, meritaimen ja kirjolohi. Kokemäenjoesta, Sunniemenrannan kohdalta on pyydystetty Suomen luultavasti toiseksi suurin kala: 152 kilon painoinen sampi vuodelta 1914.[2]

Kokemäenjoen suurin sivujoki on Huittisissa Kokemäenjokeen laskeva, Tammelan Pyhäjärvestä alkunsa saava Loimijoki. Muista sivujoista suurimpia ovat Kauvatsalla Kokemäellä Kokemäenjokeen laskeva, Sastamalan Suodenniemen ja Hämeenkyrön rajoilta alkunsa saava Kauvatsanjoki; Porissa Kokemäenjokeen laskeva, Kullaalta, Noormarkusta ja Kokemäen ja Harjavallan takamailta alkunsa saava Harjunpäänjoki; sekä Sastamalan eteläosista alkunsa saava, Huittisissa Kokemäenjokeen laskeva Sammunjoki eli Sammaljoki.

sarjan muut kätköt:
GC37996 Asema-aukio - Pori Alphabet A

GC383WV Byggmax - Pori alphabet B

GC388E2 CT-Logistics Oy - Pori alphabet C

GC38Z9H Dingo – Pori alphabet D

GC3ADRJ Evestenkinaukee - Pori Alphapet E

GC3AH5M FBT Pori - Pori Alphabet F

GC3BC5Y Gallen-Kallela - Pori Alphabet G

GC3BGE7 Hennala- Pori Alphabet H

GC3CK9T Itä-Pori - Pori Alphabet I

GC38DF2 Jääkiekko legendoja - Pori alphabet J

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

258 Logged Visits

Found it 234     Didn't find it 15     Write note 4     Needs Archived 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.