Skip to Content

This cache has been archived.

gtbs: De cache is alweer geript [:(!], bij deze dan de listing ook maar in het archief. [:(]
Alle bezoekers van deze locatie bedankt.[^]

More
<

't Potmargepaad

A cache by gtbs Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/10/2012
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

't PotmargepaadHet fietspad Potmargepaad loopt vanaf de Schrans tot aan de Vletstraat.


Belangrijke karakteristieken zijn het water en de plas-en drasgebieden. Deze vormen een bindend element voor alle deelgebieden, die zich langs de Potmarge bevinden.
In de deelgebieden zijn de bouwvolumes veelal autonoom aanwezig en hebben nauwelijks relatie met de wijk ten noorden en ten zuiden van de Potmarge.
In de directe omgeving van de Potmarge komt vrijwel geen autoverkeer voor. Er wordt in de visie naar gestreefd de deelgebieden ook wel rakken genoemd van elkaar te laten verschillen.
Hierdoor wordt het attractief, wisselend beeld langs de Potmargeroute versterkt.


De Potmarge is het kleinste riviertje van Friesland en een van de oudste middeleeuwse waterlopen van de provincie, nabij het Leeuwarder centrum.

De oevers zijn lichtglooiend, afwisselend breed en smal, zoals het riviertje hier weer diep en daar weer ondiep is gemaakt. In dit ‘plas-drasgebied’ zijn waterplanten en riet aangeplant om het zelfreinigend vermogen van het rivierwater te ondersteunen. Dat is helder en op sommige plekken is de bodem zichtbaar.

Het gebied langs de Potmarge wordt ook wel ‘de groene long’ genoemd. En als je je oranje longen uit het lijf hebt geschreeuwd, kan je in de groene long van Leeuwarden weer tot rust komen. Langs het middeleeuwse water lopend, fietsend of er over varend kom je op adem.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.