Skip to Content

<

11 dorpentocht Woudrichem 'Woudrichem"

A cache by Gemoetje Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 3/31/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

snelle oppikker vlak bij een mooie locatie. DEZE HEEFT GEEN AANWIJZING VOOR DE BONUS!

Het Land van Heusden en Altena is een landelijk gebied van polders, grienden, natuurgebieden en kleine dorpen. Een uitstekend gebied om met de auto of fiets dit gebied m.b.v. de GPS te bekijken; te cachen dus! De gemeente Woudrichem is een van de drie gemeenten in het Land van Heusden en Altena. Deze tocht voert u langs het karakteristieke, open polderlandschap , fraaie rivierdijk , natuurgebieden en door de verschillende dorpen van de gemeente Woudrichem. De totale tocht bestaat uit 11 caches + een bonuscache. Dit zijn allemaal afzonderlijke “traditionals”. Bij elke cache vind je gegevens voor de bonuscache behalve bij deze! Via enkele tussentijdse waypoints die je kunt gebruiken om naar de volgende cache te gaan, (volg dan wel de nummering) kom je langs de mooiste plekjes van de route. Deze route is in totaal ca. 36 km lang, zowel per auto als per fiets. Fietstip! Begin deze route in Woudrichem. Gratis parkeren bij de onderstaande coördinaten.

WOUDRICHEM
Woudrichem ligt juist daar waar de Afgedamde Maas samenvloeit met de Waal, waarna de stroom verder westwaarts vloeit als Boven-Merwede. Op deze plaats komen de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant en Gelderland bij elkaar. Aan de overzijde van de Afgedamde Maas, op het grondgebied van Poederoijen ligt het Slot Loevestein. Het is vanuit Woudrichem per voetveer bereikbaar. Over de Boven-Merwede kan men per voetveer naar Gorinchem varen. Ten westen van Woudrichem bevindt zich het natuurgebied Groesplaat, bestaande uit de delen Sleeuwijkerwaard en Het Gors. Het betreft uiterwaarden en stroomruggen langs de Boven-Merwede. Ten zuiden van Woudrichem bevindt zich grootschalig landbouwgebied, in de jaren '60 van de 20e eeuw ontstaan door ruilverkaveling. Hier vindt men ook het particulier landgoed Uitwijkse Veld.
Vestingstadje Woudrichem heeft tijden van grote bloei, maar ook van verval gekend. Zorgvuldige restauratiewerkzaamheden aan de oude vestingstad, de wallen, de voltooiing van de historische haven en de actieve, ondernemende bevolking hebben van Woudrichem weer een bloeiend stadje gemaakt. Het rijke cultuurhistorische verleden is nog zeer tastbaar in de vele authentieke panden en straten. Kleine, gezellige winkeltjes en bijzondere horeca maken een bezoek aan de vesting extra aantrekkelijk. Op de rijkswal (nummer 7) staat korenmolen Nooit Gedagt, verwoest in 1945 maar naar oorspronkelijk voorbeeld herbouwd tussen 1990-1996. Het productief gemaal is volledig in gebruik.
De vesting ligt strategisch op het kruispunt van de Maas en de Waal. Met Gorinchem (Gorcum) en Slot Loevestein vormt Woudrichem de zorgenaamde Vestingdriehoek, één van de markantste verdedigingsbolwerken van Nederland, gelegen in drie provincies: Gelderland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. De vestingen zijn verbonden door fiets- en voetveren: een leuke en comfortabele manier om u te verplaatsen binnen de Vestingdriehoek. Van april tot en met oktober doet het veer ieder uur de drie locaties aan. Voor de echte liefhebber wordt de driehoek in de maanden mei tot en met september uitgebreid met Fort Vuren, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Vervolg de route naar dorpentocht 1 ‘Rijswijk’ of ga nu naar de bonus!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

918 Logged Visits

Found it 879     Didn't find it 21     Write note 5     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 4     Owner Maintenance 4     Update Coordinates 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 42 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.