Skip to Content

This cache has been archived.

Piraka Thok: This cache has been archived by a Swedish reviewer

Hej

För ett tag informerade jag dig om att allt inte verkade stå rätt till med din cache och bad dig ta reda på hur det stod till och åtgärda eventuella problem. Då det inte syns några tecken på att du gjort det kommer jag nu att arkivera din cache. Om du vill reparera/återställa den någon gång i framtiden är du välkommen att ta kontakt med oss, lämpligen via (länk). Om din cache då följer gällande riktlinjer och ingen annan hunnit lägga ut en cache för nära, så hjälper vi gärna till med avarkivering av din cache.

Hälsningar
Piraka Thok, reviewer


På vår hemsida, swedenreviewers.se, hittar du många användbara tips för dig som cacheägare.

More
<

ToR # 11

A cache by arras66 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 4/9/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: not chosen (not chosen)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tur och Retur # 11


Detta är en serie av 50 cacher, 5 bonuscacher och en finalbonuscache av varierande svårighetsgrad utlagda utmed Västra Centralbanans gamla banvall mellan Falköping och Åsarp. Biltrafik är ej tillåten, ni är välkomna till fots eller per cykel.

Ta med egen penna!

Västra centralbanan
Västra centralbanan sträckte sig i sin helhet från Falköping via Ulricehamn och Limmared till Landeryd,längd 130 km, spårvidd 1.435m och öppnades för trafik 1906-07.Banan elektrifierades aldrig.

Större delen av trafiken lades ner i etapper mellan åren 1985-1991 och banan revs upp 1991 mellan Falköping och Limmared. Hela den upprivna sträckan, Falköping-Ambjörnarp, är asfalterad och omgjord till cykelväg. Det är totalt en sträcka på ca 9 mil. Mellan Ambjörnarp och Sjötofta går det att cykla dressin.

Kuriosa
Från början var banan 37 km lång och en enkel resa tog två timmar och 30 minuter - men så var högsta tillåtna hastighet bara 20 km/h!

Vintern ett år var mycket hård. I januari 1895 (detta var innan delen mellan Falköping och Åsarp var klar) stod tåget insnöat i Blidsberg en vecka. En annan gång undrade Ulricehamns Tidning varför tåget inte gått trots att det inte snöat på flera dagar. Svaret var att järnvägsbolaget inte köpt någon snöplog.
 

Källa:Svenska Järnvägsföreningens 50-års skrift.
 

 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

327 Logged Visits

Found it 308     Didn't find it 5     Write note 7     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 3     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.