Skip to content

This cache has been archived.

PD1FR: het is inderdaad tijd om gearchiveerd te worden.

More
<

[VPK2012] Avondcache

A cache by DuckTapers en PE1BMC Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Saturday, 26 May 2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   not chosen (not chosen)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Elektronica & Magnetisme
Zaterdag 26 mei 2012 aanvang 22.00 uur
Na een dag kamperen, vossenjagen, knutselen, barbeknoeien wacht er voor de wakkeren onder ons een nachtelijk avontuur. In het donkere bos gaan we op zoek naar de eindcoördinaten van deze eventcache. Om 01.00 uur zou iedereen weer binnen moeten zijn! Deze nachtcache is onderdeel van het Veron Pinksterkamp zodat radioamateurs kunnen kennismaken met geocaching en geocachers met vossenjagen en andere radioaktiviteiten.
Men hoeft geen radioamateur of VERON lid te zijn om aan dit event deel te nemen.
Programma:
  • 10.00 uur trefpunt 't Vlintje de hele dag open
  • 22.00 uur verzamelen bij 't Vlintje
  • 22.30 uur Periodiek start van de teams
  • 01.00 uur afloop en nazit
Belangrijk: kompas, Sterke magneet en stukje soepel montagedraad nodig!
De volgende dag zondag 27 mei start om 14.00 uur de Geo-Foxing/Familiejacht Stoptrein Odoorn


Caches rond de Camping
Voor wie dit een nieuw gebied is, er vallen heel wat caches te bezoeken. Klik op de onderstaande banner en Geocaching.com genereert een lijst van alle caches binnen een straal van 5 km!
 
Algemene richtlijnen
  • Blijf op wegen en paden
  • Honden aanlijnen
  • De Waypoints wijzen vaak naar landschapskenmerken: Kruispunten Bankje, Paaltje, Bordje etc. Bij de cache bv: Boomstronk, Bruggetje enz.
  • De cache ligt max 15m van het pad
  • Je hoeft niet te graven om de cache te vinden
 
Wat is het VERON Pinksterkamp?
De VERON is de Vereniging Experimenteel Radio Onderzoek Nederland, de grootste vereniging van radioamateurs in Nederland. Het VPK is een jaarlijks terugkerend evenement rond de Pinksterdagen. Dit jaar wordt de 47e editie van het kamp gehouden op 't Vlintenholt waar we al een aantal jaren te gast zijn. Ieder jaar verzorgen vrijwilligers een gevarieerd programma zodat er van jong tot oud wat doen is. Onderdeel van het programma is het zoeken naar geocaches, met 800 hectare natuurgebied kunnen we alle aspecten van de hobby beleven.

De spelregels
tijdens het event gelden alle normale regels! Zo is het kampeerterrein alleen toegankelijk voor kampeerders, er zijn dan ook geen caches verstopt op het kampeerterrein. Tijdens het cachen gelden de regels van de boswachterij. Bijvoorbeeld aangelijnde honden zijn toegestaan in het bos maar niet in het begrazings gebied. Hiermee is bij het uitzetten van de caches rekening gehouden. Niet kampeerders worden verzocht buiten de camping te parkeren.

Kampeermogelijkheid
De VERON is te gast op kampeerterrein 't Vlintenholt bij Odoorn. Geocachers die willen kamperen wordt aangeraden een standplaats te boeken bij de beheerder. 't Vlintenholt is een zeer kindvriendelijke camping met goede centrale sanitaire voorzieningen. Voor meer informatie over de camping zie 't Vlintenholt

Meer praktische informatie is te vinden via de volgende links:
Kampeerterrein 't Vlintenholt
Website VERON Pinksterkamp
Meer informatie over Vossenjagen
[VPK2012] Stoptrein Odoorn

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.