Skip to Content

This cache has been archived.

gottokaksi: Kätkö on jästitty. Myös Joosepin Erälatu -viitta tolppineen, jossa purkki oli, on hävinnyt, joten arkistoin kätkön.

Kiitos kätköllä kävijöille. Oli mielenkiintoista lukea vielä uudelleenkin loggauksianne, varsinkin niistä ensimmäisiä.

More
<

Joosepin Erälatu

A cache by gottokaksi Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 2/2/2013
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Helposti löydettävä peruskätkö Joosepin Eräladun varrella.

Kuopion latumestari, Ari Savolainen, antoi Laivossa kiertävälle ladulle Savon Sanomien pakinoitsijan, Jouni Hirvaskeron, nimimerkin mukaan nimen "Joosepin Erälatu". Saaren eteläosassa kulkevaa 5 km lenkkiä kaupunki hoiti aluksi moottorikelkoilla. Tällöin puijonlatulaisten aukihiihtämä erälatu alkoi Leväseltä. Kulki metsiä myöten Pilpan ja Tervaruukin kautta Laivoon. Ison Kattilalammen pohjoispäässä latu erosi höyläladusta ja jatkui Mustalahteen ja Koiralammelle. Saunalahti oli kauin paikka. Sitten Haapalahti ja Näätälahti. Laivon kolmas lampi, Pieni Kattilalampi, harjujen välistä oli vaikea löytää, mutta palkitsi hiihtäjän erämaisuudellaan. 'Luomulatu' yhtyi uudelleen höylälatuun Isolla Kattilalammella. Sitten alkoi nousu Laivonmäelle polkua pitkin, jossa kehotettiin kantamaan sukset. Mäki maksoi velkansa "huimalla" laskulla, jossa varoitettiin "pers'taskun repeämisestä".

Nykyinen "Joosepin Erälatu" noudattelee entistä moottorikelkoilla huolletun ladun reittiä, mutta pidetään auki vain hiihtämällä. Isolta Kattilalammelta voi jatkaa grafiittilouhoksen kautta Kallaveden jäälle ja Nimismiehennokkaan tai kiivetä sukset jalassa Laivonmäelle ihailemaan maisemia.

Eräladun hiihto sujuu parhaiten metsäsuksilla ja isosompaisilla sauvoilla. Kiertosuunta on vastapäivään. Jos liikut lumikengillä, niin älä tallo latua hiihtokelvottomaksi.

Autojen pysäköintimahdollisuuta ei ole Laivossa eikä sinne menevillä jääteillä.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

87 Logged Visits

Found it 81     Didn't find it 1     Write note 3     Archive 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 14 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.