Skip to Content

<

Mordet på muggleren

A cache by Raggsokk Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/05/2012
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Det ligger ingen cache på de oppgitte koordinatene. Løs krimgåten for å finne de riktige koordinatene. Historien er for ordens skyld oppdiktet, men de involverte geocachene og eierne er hentet fra virkeligheten. Jeg håper de tilgir meg for dette...


Denne cachen var Raggsokks påskekrim for 2012 og het opprinnelig "Påskekrim: Mordet på muggleren". Navnet er nå endret siden påsken er over.

English-speaking visitors: No cache on the given coordinates, solve the mystery. This cache should be solvable with a Google translation of the text. Even though some things may be lost in translation it will not affect the solution to the mystery.

Mordet på muggleren


Det har vært en lang uke - vel, egentlig har det faktisk vært en kort uke, siden det er påske og dermed bare tre vanlige arbeidsdager - men endelig nærmer det seg slutten av dagen, og det er snart tid for en velfortjent langhelg. Politietterforskere liker ikke tanken på fritid noe dårligere enn andre mennesker. Tankene dine driver plutselig mot tilsvarende tidspunkt i fjor, da telefonen ringte og varslet om et mord på Solsetra. Det mysteriet ble løst på rekordtid takket være dine geocaching-kunnskaper. Har det virkelig gått et år alt? Jaja, det ligger an til en roligere påske i år, siden du ikke har bakvakt engang i år. Sørensen får ta seg av det som måtte dukke opp. Selv gleder du deg bare til å slenge deg ned på sofaen og kose deg med noen oppned-mysterier. Det har visst kommet noen nye som er en real utfordring. Så ringer telefonen. Ikke nå igjen!?

Det er Sørensen i den andre enden. - Vi har et mord, sier en gravalvorlig stemme. - Du kødder nå, eller? svarer du. - Jepp, sier stemmen i telefonen, og du hører et kor av latter i bakgrunnen, - ha en god helg, vi sees på tirsdag! Delvis irritert over avdelingshumoren, men også lettet over at historien ikke gjentok seg, bryter du forbindelsen. Sørensen kommer aldri til å glemme hvor underlegen han følte seg på Solsetra et år tidligere, tenker du. Han jobbet som innsatsleder den gangen, men søkte overflytting til mordavsnittet noen måneder senere. Han har aldri forklart hvorfor, men du har noen mistanker. Han har visst så smått begynt med geocaching også, sier ryktene...

Senere på kvelden, med bena godt oppi sofaen og en bunke cacheutskrifter (papirløs caching har aldri apellert til deg) liggende på bordet, ringer telefonen igjen. Du sjekker nummeret. Sørensen nå igjen? Nå begynner humoren å bli litt tynnslitt. Til og med åpningsreplikken er den samme; - Vi har et mord. Men stemmen er en annen, og han fortsetter: - og denne gangen kødder jeg ikke. - Du husker kanskje at jeg ikke er på vakt i kveld? svarer du med litt syrlig stemme. - Veldig klar over det, kommer det skamfulle svaret tilbake, - men jeg tenkte du ville være interessert i denne. Den omhandler ditt, eh, fagfelt...

28 minutter senere står du i en stue i en rekkehusleilighet i Mjøndalen. På gulvet ligger en person som utvilsomt er død, men det er ikke det som gjør at du står med åpen munn. Det skyldes ene og alene at det ligger 5 cachebokser strødd utover gulvet. Det i seg selv skiller seg ikke så mye fra din egen stue innimellom, men forskjellen er at disse cacheboksene er brukte. Du drar kjensel på flere av dem, og etter en rask sjekk viser det seg at alle 5 er bokser som har blitt stjålet - mugglet - fra forskjellige steder i Nedre Eiker. Saken har vært heftig diskutert på gcinfo.no den siste tiden, og her ligger de altså. Det har også blitt stjålet en mengde geocoins og travelbugs, men de er ikke å se. Ut fra temperaturen som har hersket på forumet begynner du å ane et motiv. - OK, sier du til Sørensen, - jeg skjønner hvorfor du ringte. Først er det 5 cacheeiere jeg vil at du skal få tak i, jeg har noen spørsmål jeg gjerne vil stille dem.

Foran deg på pulten ligger 5 geocacher, og på den andre siden står de 5 (egentlig 6) eierne som dukket opp på kort varsel da de hørte hva som hadde skjedd. - Ja folkens, begynner du, - det er som dere vet en person som har blitt drept, og jeg mistenker at det har noe med disse cachene å gjøre. Jeg har derfor kalt dere inn til avhør for å finne ut hva dere vet. La oss begynne med dere, Hildurmix - denne boksen, GC27TAZ Elvekunst, er vel deres? - Ja! utbryter Hildur rasende, - og de to der har sikkert noe med dette å gjøre! Det er andre gang dere steller i stand bråk med denne cachen, men nå er det nok! Mix må holde henne igjen for at hun ikke skal gå løs på Bpolanski666 og Hærmann, som står på den andre siden av rommet, tydelig preget av dårlig samvittighet. - Hva sier dere? spør du de to unge geocacherne. - Dere har jo hver deres boks i haugen her, GC3K22J Miletjern og GC34Y9G Vikkollen 007. Kanskje dere slo dere sammen da den ene ble stjålet, og la dere i bakhold ved den andre? - Det var ikke oss, mumler Hærmann spakt og ser ned i gulvet. Nei og dessuten ble cachene våre stjålet før noen av de andres så da ville vi sikkert ha drept ham lenge før hvis det var oss og det gjorde vi ikke, sier Bpolanski666.

Du plukker opp den fjerde boksen, som i likhet med de andre har GC-koden og navnet skrevet med svart tusj på lokket. GC3696R Årbogen. - Og denne er din, Brastan. Er den verdt å drepe for, synes du? - Absolutt ikke, svarer Brastan kjapt, - men jeg er glad for å få den tilbake. Er geocoinen oppi der fremdeles, forresten? - Nei, svarer du, alt av geocoins og travel bugs har blitt fjernet fra boksene og gjemt et sted, men vi vet ikke hvor. Loggbøkene er imidlertid der. - Enda bra, svarer Brastan. - Den siste boksen, GC3DGK8 Dragonstein, tilhører vel deg, EiFlei, sier du og henvender deg til sistemann i rommet. - Fiffig løsning, tipper du ble bra rasende da denne ble mugglet? - Ja, det ble jeg, svarer EiFlei, - og jeg mener at han fyren fikk som fortjent. Men jeg kan ikke ha drept ham, for jeg var på utenlandsreise da drapet skjedde.

Du ser utover forsamlingen og lurer på om en av dem er en hevnlysten morder. - OK, hvem... begynner du, før du bråstopper og tar en kikk på cacheboksene igjen. En lang tid stirrer du på dem, før du kaster deg rundt på PCen og inn på geocaching.com. - Aha! utbryter du, - her har vi beviset! Muggleren har tydeligvis ant hvem som var etter ham, for han har lagt igjen spor som peker til morderen. Og det er faktisk ingen av dere! Du hører et lettelsens sukk gå gjennom rommet. - Men hva med geocoinen min? spør Brastan forsiktig. - Det kan hende det også løser seg nå, svarer du. Teknikerne fant nemlig også en lapp på åstedet som vi ikke skjønte noe av - før nå. Du viser dem lappen, hvor det er skrevet med svart tusj:

+1882N -426E

- Jeg har fortsatt påskeferie, sier du, - og på grunn av bemanningen på stasjonen i påsken synes jeg det er rett og rimelig at dere stikker ut og henter tyvegodset selv. Koordinatene kan dere finne ut av selv, alt dere trenger ligger her og på nettet. Kall det gjerne et FTF-race... Forsamlingen foran deg skjønner først ingenting, men i tur og orden går det et lys opp for dem, før de kaster seg ut av døren mens de finner fram GPSen fra jakkelommen. Når rommet er tomt sitter du igjen og vurderer om du skal tipse operasjonssentralen om mulig råkjøring i retning Krokstadelva, men med et glis om munnen velger du istedet å ringe Sørensen. Han kommer ikke til å tro det - i år heller...

Additional Hints (Decrypt)

Haqre ebg

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

48 Logged Visits

Found it 38     Didn't find it 2     Write note 7     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.