Skip to Content

<

Scouting BVH

A cache by thefrog65 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 4/12/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Geschiedenis

In 1935 is Groep 3. De Trekvogels opgericht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de scouting door de Duitse bezetters verboden. Toen de oorlog voorbij was groeide het aantal leden van de scouting explosief. Hierdoor kreeg Groep 3 teveel leden en een lange wachtlijst, om die reden is een deel van Groep 3 afgesplitst en verder gegaan onder Groep 6. Burgemeester van Haaren. Burgemeester van Haaren was de burgemeester van Schiedam van 1935 tot 1941, hijzelf heeft niet meegemaakt dat Groep 6 naar hem is vernoemd.

 In 1949 is Groep 4. De Stormvogels gefuseerd met Groep 6, waardoor de groep nu Groep 4. Burgemeester van Haaren heette.  En de groepsdas van De Stormvogels overgenomen.

 In 1959 komt er naast de leeftijdgroepen Welpen en Verkenners een nieuwe tak erbij, namelijk de Stam.  Deze leeftijdgroep is voor de oudere Verkenners.

In 1974 vraagt de Schiedamse Waterscouts (opgericht in 1929) tot toetreding bij de Burgemeester van Haaren groep, dit vanwege een gebrek aan leden en leiding. De Burgemeester van Haaren groep vond het belangrijk dat er waterwerk in Schiedam bleef en zag de voordelen van  een land- en wateronderdeel binnen één groep. In 1975 was de samenvoeging een feit. Hierdoor had de scoutinggroep nu ook een wachtschip en 4 lelievletten tot hun beschikking.

 In 1977 komt er nog een nieuwe tak bij, genaamd de Rowans. Deze leeftijdgroep zit tussen de Verkenners en Stam in. Nu heet deze tak de Explorers.

 In 1982 wordt er gestart met de nieuwe tak de Bevers, deze leeftijdgroep zit voor de Welpen. Daarnaast wordt er in dat jaar gestart met de tak Loodsen, deze leeftijdgroep komt na de Zeeverkenners.

In 1985 komt er de tak Wilde Vaart erbij, deze leeftijdgroep zit tussen de Zeeverkenners en Loodsen.

 Tot slot komt er in 1996 de tak Dolfijnen erbij deze is voor leeftijden tussen de Bevers en Zeeverkenners.

 Sinds 1995 zit de scoutinggroep in het huidige groepshuis. En sinds 2010 is de aanlegplaats voor het wachtschip Wilhelminahaven.
De cache ligt bij het groepshuis, de ligplaats van het wachtschip is aan de Wilhelminahaven in Schiedam (hier ligt onze andere cache in de buurt, GC3F2XA).
 

Heden

Bij scouting zijn er nu deze takken, voor het landwerk:
De Bevers (leeftijd 5 tot 7 jaar)

De Landwelpen (leeftijd 7 tot 11 jaar)

De Scouts (leeftijd 11 tot 15 jaar)

De Explorers (leeftijd 14 tot 18 jaar)


Het waterwerk begint ook bij de Bevers, maar daarna hebben ze hun eigen takken:

De Waterwelpen (leeftijd 7 tot 11 jaar)

De Waterscouts (leeftijd 11 tot 15 jaar)

De Wilde Vaart (leeftijd 15 tot 18 jaar)


Vanaf 18 jaar kan je als leiding bij verschillende onderdelen aan de slag gaan.

De website van de groep is:

www.scouting-bvh.nl

Als u nog vragen heeft over de groep kunt altijd contact opnemen.

De algemene website van scouting is:

https://www.scouting.nl

  


De cache

De cache is een ammobox waar genoeg ruimte is voor coins en TB.

LET OP!! De cache is gelegen aan een fietspad hier mag je niet met de auto op. Ook in het “dorp” vlak bij kan/mag niet geparkeerd worden hou je daarom aan de opgegeven pakeerplaats vanaf daar is het 200 meter naar de cache.
We hebben een bericht gekregen dat de parkeerplaats niet te berijken door werkzamheden moeilijk tot niet berijkbaar is. tijdelijk nieuwe pakeerplaats.
 Maak AUB gebruik van deze parkeerplaat en zet u Auto niet in de straaten van de wijk.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

678 Logged Visits

Found it 632     Didn't find it 10     Write note 24     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 3     Publish Listing 1     Owner Maintenance 4     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 31 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.