Skip to Content

<

Käen pesä

A cache by Tenukko Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/25/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Käki (Cuculus canorus) on lintu, joka tunnetaan erityisesti luonteenomaisesta ääntelystään: kukkumisesta eli kukunnasta, jota se harjoittaa myös lukemattomissa kansanrunoissa ja lastenlauluissa. Vain uros kukkuu, naaraan ääni on kiihkeä pulina, joka muistuttaa pikkuoravia.

Käki on pesäloinen eli se ei haudo eikä huolehdi omista poikasistaan, vaan munii toisten lintulajien pesiin. Useimmiten käki munii Suomessa leppälintujen pesiin. Muita lintulajeja, joiden pesiin käki munii, ovat mm. västäräkki, harmaasieppo ja järripeippo. Naaraskäet voivat munia hyvin eri värisiä munia, joten niille kelpaavat vain tietyn isäntälajin pesät. Suomessa on havaittu käen munineen noin 40 lintulajin pesään.

Polvijärveltä on nyt löytynyt poikkeuksellisen harvinainen käen pesä. Paikalliset lintubongarit ovat päättäneet rauhoittaa tämän harvinaisuuden jättämällä julkaisematta tiedon muille valtakunnan lintuharrastajille. Koska meillä on hyvät suhteet paikallisiin lintuharrastajiin olemme saaneet luvan julkaista tämän käen pesän sijainnin geokätköilijöille. He luottavat meihin, ettemme häiritse tämän käen hautomis- ja poikastenhoitopuuhia.

Käki on erittäin epäluuloinen lintu, sen takia se pitää pesänsä lukittuna. Lukko aukeaa itänaatin kolmella viimeisellä numerollaTämä kätkö on toisaaltaan yhden pienen geokätköilijän hätähuuto soraharjujen puolesta. 1960-luvun alkuun asti muutaman metrin kätköpaikan vierestä meni Polvijärvi-Joensuuu maantie. Se kulki korkeahkon soraharjun päällä. Vieressä oli notko ja sen takana yhtä korkea toinen harju. TVH:lla oli pieni sorakuoppa harjun kupeessa. 1961-1962 rakennettiin Joensuu-Polvijärvi pikitie. Nämä soraharjut kaivettiin auki ja ajettiin siihen tiehen. Vaikka maisemointi on tehty, näkyvät soranoton jäljet vielä viidenkymmenen vuoden kuluttua selvästi. Syrjäiset monttujen pohjukat ovat houkutelleet ihmisiä käyttämään niitä kaatopaikkoina. Onneksi Sotkuman puoleisessa päässä on harjumaisemaa vielä jäljellä, jos kohta sieltäkin nykyiseltä Iivanansärkän ottoalueelta soraurakoitsijat varmaan tähyilevät vielä koskemattomiin harjuihin.

Varo kätkön lähellä olevaa soratöyrästä - sortumisvaara!

PS. Älä anna lapsen aukaista purkkia yksinään.

Paikalla on sairaan paljon aktiivisia muurahaisia.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

284 Logged Visits

Found it 280     Write note 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.