Skip to Content

This cache has been archived.

pötsimaha: Kiitos kätköllä käyneille.

More
<

Tutustumiskohteita Teuvan kirkon seudulla

A cache by mikkilät Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 5/2/2012
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:Tämän multin tarkoituksena on esitellä Teuvan kirkon lähimaastossa olevia teuvalaisia tutustumiskohteita matkailijoille.

Multin reittipisteet sijoittuvat kaikki lähelle toisiaan eli helpointa on suorittaa kätkö siten, että jättää auton parkkiin esim. kirkon tai kulttuurikeskus Orrelan pihaan ja etsii kätkön osat kävellen. Jos kätköilet paikalla kesäsunnuntaisin, ovat museot myös auki ja voit mahdollisesti hörpätä kahvit Pyörätallin liiterissä, jossa sunnuntaikahvilaa pitävät teuvalaiset yhdistykset ja yhteisöt.

Osa 1- Kulttuuritalo Orrela
N 62.28.777
E 021.44.325

Kulttuuritalo Orrelan omistaa Teuvan kunta. Kulttuuritalon päätehtävänä on seudullisena kulttuurikeskuksena erilaisten kulttuuripalvelujen edistäminen ja tuottaminen seutukunnan asukkaille. Kulttuuritalo on avoin taiteelle, taiteen tekijöille ja heidän yleisölleen. Monitoimitalona rakennus tarjoaa puitteet juhlaan ja arkeen.

Kuinka monta pyöreää ikkunaa on rakennuksessa ?

A = pyöreitten ikkunoiden lukumäärä

Osa 2 - Ingman muistomerkki
N 62.28.748
E 021.44.304

Ingmanin muistomerkki sijaitsee kirkon piha-alueella. Se on Teuvalla syntyneen ja lapsuutensa viettäneen pääministeri, arkkipiispa, professori Lauri Johanns Ingmanin muistoksi pystytetty Uskon ja tiedon lippaat -niminen muistomerkki.

Etsi kuinka monta lahjoittajaa tuki muistomerkin pystyttämistä ja jaa lahjoittajien lukumäärä muistomerkissä olevien kuutioiden lukumäärällä. Lisää lukuun vielä muistomerkkiä valaisevien lamppujen lukumäärä. Näin saat B:n.

C kohdan saat ynnäämällä yhteen muistomerkissä olevien kuutioiden määrän ja lamppujen lukumäärän.

B = lahjoittajien lukumäärä : kuutioiden määrällä + lamppujen määrä
C = kuutioiden määrä + lamppujen määrä

Osa 3 - Teuvan museo
N 62.28.827
E 021.44.225

Teuvan museossa pääsee tutustumaan paikkakunnan historiaan. Museo esittelee paikallisperinnettä rakennuksessa, joka on lainamakasiini vuodelta 1857. Museota ylläpitää Teuva Seura ry, jonka tehtävänä on säilyttää vanhaa Teuvaa esinein, asioin ja kulttuuririennoin sekä tapojen ja rakentamisen alalla.

Katso oven vieressä olevaa mustapohjaista kylttiä. Kyltissä on kuusi numeroa. Laske niistä kolmen ensimmäisen summa. Kierrä museo ja laske seinissä ylhäällä olevien ikkunaluukkujen määrä.

D = kolmen ensimmäisen numeron summa
G = seinissä olevien luukkujen määrä

Osa 4 - Pyöräilyn erikoismuseo - Pyörätalli
N 62.28.807
E 021.44.254

Keväällä 1999 toimintansa aloittanut polkupyöriin ja -pyöräilyyn erikoistunut museo, joka on ainoa lajissaan Suomessa. Pyörätalli on monipuolinen polkupyörien ja pyöräilyn historiaa valottava museo. Se sai alkunsa saksalaissyntyisen polkupyöräkorjaaja Reiner Bojen keräämästä ja kunnostamasta pyöräkokoelmasta ja niihin liittyvästä noin 400 esineestä.

Vilkaisepa museon ikkunasta sisään ja näet eteisessä ison punaisen "pullon". "Pullossa" on kolme kookasta numeroa, laske ne yhteen.

F = "pullossa" olevien lukujen yhteissumma

Osa 5 - Lopullinen kätkö:

N 62. A8. BBC E 021. DD. AFG

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

155 Logged Visits

Found it 146     Write note 3     Archive 1     Temporarily Disable Listing 2     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.