Skip to Content

This cache has been archived.

F800GS09: Uuden tieltä pois, kiitos käyneille.

More
<

Alanen

A cache by F800GS09 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/03/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Talvitien pohja alkuun helppokulkuista ensimmäiset sata metriä, sen jälkeen muuttuu vaikeakulkuiseksi, hakkuutähteitä ja kantoja runsaasti. Kumikengät tarpeen sulana vuodenaikana, talvella sukset tai muut lumella liikkumiseen käyvät välineet. Matkaa kätkölle tieltä n. 600 metriä.

Viljelysmaan valtaamiseksi vedeltä tämäkin Alasen järvi kuivattiin -60 luvun alussa. Hyöty näin jälkikäteen arvioiden on jäänyt vähäiseksi. Ei tullut peltoa eikä metsää mutta pilattiin järvi arvottomaksi, kulkukelvottomaksi rääseiköksi. Alueella on menneillään kosteikkohanke, jonka edistymistä kävijät voivat seurata. Entisen rantapenkereen merkkejä on reitin varrella vieläkin nähtävissä, penkereen reunapuihin on jo sijoitettu valmiiksi telkänpönttöjä. Aikalaiset tekivät varmaan sen hetkisen ajattelun ja käsityksen mukaan oikeita ratkaisuja, mutta jälkipolville jäi harmiteltavaksi toimien seuraukset. Laitat vaikka silmät kiinni ja kuvittelet luonnontilaisen järven eteesi ja vertaat sitten upottavaan, kulkukelvottomaan ryteikköiseen liejukkoon. Kauniiden näköalojen ystävät pettyvät täällä. Taustakuvana on pitsaa koska täällä rämmittyään kätköijällä on nälkä.KOSTEIKKOHANKKEEN TYÖT KÄYNNISSÄ
Alueesta tulee vielä lintuparatiisi kunhan odotellaan töiden valmistumista.Ehken -60 luvun alussa otettu kuva Alasenlammesta. Kuvauspaikka on Ollikkalan tienhaaran kohdalla, taustalla näkyy Puolukkavuori.

Kosteikkohankkeen raivaustöistä on kuvaa täällä

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

40 Logged Visits

Found it 31     Write note 6     Archive 1     Publish Listing 1     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 8 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.