Skip to content

Giro D'italia i Holstebro - nr. 5 Traditional Geocache

This cache has been archived.

Stavnager: Tager på efterskole

More
Hidden : 05/05/2012
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Husk af afslutte dit fund med en god logning.
En god logning hjælper fremtidige findere af cachen og glæder cacheejer.
Læs mere om kampagnen på www.dengodelogning.dk
Giro D'italia i holstebro - denne cache er en af 7 i en serie der viser hvilken rute de skal kører gemmen holstebro.geocaches langs ruten:


Giro D'italia i Holsebro - Start
Giro D'italia i Holsebro - nr. 2
Den nye bro i Ellebæk
Ellebæk #7 Bro bro brille
Giro D'italia i Holsebro - nr. 3
Handelsskolen
Giro D'italia i Holsebro - nr. 4
Giro D'italia i Holsebro - nr. 5
På vej til byen
Toudal micro #1 - Holstebro City
evt. Blackbird #2
Giro D'italia i Holsebro - nr. 6
Holstebro - Kunst #1 - Museum for kleinkunst
Giro D'italia i Holsebro - nr. 7
Giro D'italia i Holsebro - Slut


historie:Giro d’Italia bærer betegnelsen ’Verdens hårdeste cykelløb.’ Løbet køres hen over tre uger i maj hvert år. Dermed er det årets første løb i Grand tour-serien.Tour de France ligger i juli, mens Vuelta a Espana afvikles i september. Det første Giro d'Italia løb blev kørt i 1909, hvor de i alt otte etaper var på 2448 kilometer med italienske Luigi Ganna som vinder. I den moderne udgave af løbet deltager 198 ryttere fordelt på 22 hold. De skal igennem 21 etaper.Ud over den lyserøde førertrøje, Maglia Rosa, er der tre andre trøjer at køre om. Bjergtrøjen er grøn, Maglia Verde, spurttrøjen – eller pointtrøjen – er rød, Maglia Ciclimano, mens den hvide ungdomstrøje hedder Maglia Bianca. 

Tre ryttere har vundet Giro d’Italia fem gange. Det er Alfredo Binda, Fausto Coppi og Eddy Merckx. Den italienske cykellegende Felice Gimondi har ni gange været mellem de tre bedste, fordelt på tre sejre, to andenpladser og fire tredjepladser.

I 2011 vandt Alberto Contador sin anden Giro d’Italia-sejr - efter også at have erobret trofæet Senza Fine i 2008. Også Ivan Basso har vundet to gange i nyere tid, 2005 og 2010.

Otte danskere har gennem tiderne vundet etaper i Giro d’Italia. Listen over danske vindere ser således ud:


Ole Ritter, 1967, 1969 og 1971.


Jørgen Marcussen, 1980.

Bjarne Riis, 1989, 1993.


Jesper Skibby, 1989.


John Carlsen, 1989.

Rolf Sørensen, 1995.

Nicolaj Bo Larsen, 1996. 


Chris Anker Sørensen, 2010.Se Giro d'Italias officielle hjemmeside her.

Giroen i Danmark
I oktober 2009 besluttede Herning sig for at satse på værtsskabet for Giro d’Italia, og de næste måneder gik med at udarbejde præsentationsmateriale og skabe kontakt til italienerne.

Midt i marts 2010 - i forbindelse med endags-klassikeren Milano-San Remo tog en delegation fra Herning bestående af bl.a. den tidligere cykelrytter Alex Pedersen, Joachim Andersen, Herning Cykle Klub og Herning Kommunes direktør for By, Erhverv & Kultur, Jørgen Krogh til Italien.Ud over en film havde delegationen også pakket en præsentationsbog ind i en særlig pizzabakke. Med ruflet overflade - som asfalt. Og lyserødt indtræk.

Tanken bag var: Italiensk kultur møder dansk asfalt. Som afslutning på præsentationen overrakte Jørgen Krogh pizzabakken til Angelo Zomegnan, direktør for Giro d’Italia.


 Han kiggede på den og stormede ud af rummet for at komme tilbage få øjeblikke senere med hele sin marketingafdeling. ’Do it again’ sagde han derpå til Jørgen Krogh, der herefter måtte gentage seancen, så Giroens marketing-afdeling kunne få en lektion i præsentationskunst.Da var den danske delegation klar over, at den var hjemme.

I august beviligede Sport Event Denmark penge til Giro-projektet, i januar besøgte Giro-ledelsen Danmark og 1. april 2011 i Horsens underskrives aftalen endeligt, hvorefter planerne bliver offentliggjort på et pressemøde.

RCS MediaGroup Arrangør af Giro d’Italia er RCS MediaGroup, der er en international virksomhed med aviser, magasiner, bøger, radio, nye medier samt digital og satellit TV som aktiviteter. Virksomheden beskæftiger sig også med reklame og marketing. RCS MediaGroup har base Milano og selskabets aktier er noteret på den italienske børs.

RCS blev stiftet i 1927 af Angelo Rizzoli som A. Rizzoli & Co. Det startede som et avis-foretagende med fire landsdækkende udgivelser, og senere udvidede selskabet aktiviteterne til flere beslægtede grene. 

Selskabet er blevet rekonstrueret og videresolgt utallige gange, især i 80’erne, hvor to af selskabets ledende figurer var involveret i Banco Ambrosianos kollaps og det illegale Masonic Lodge Propaganda Due - eller P2. I 1982 døde Roberto Calvi og RCS søgte om konkurs-beskyttelse og nedgraderede sine aktiviteter væsentligt. 

I dag er RCS MediaGroup et enormt foretagende bestående af fem forskellige divisioner omfattende aviser, magasiner og bøger, radioproduktion og internet samt digital og sattellit-tv. RCS omfatter også en divsion med reklame, salg og distribution på tværs af alle medieplatforme. RCS står bag store dagblade som Corriere delle Sera og populære magasiner som Novella 2000 og Il Mondo foruden en lang række publikationer for skoler, universiteter og business.

40 procent af RCS MediaGroups salg genereres udenfor Italien. I Spanien står selskabet via Unedisa bag udgivelsen af den førende avis, El Mundo, og i Frankrig udgives publikationer via selskabet Groupe Flammarion. RCS MediaGroup er også repræsenteret i Portugal, Storbritannien, USA og Kina. Senest er man også gået ind på det russiske mediemarked via magasinet Sport Week og den russisksprogede internetportal sportweek.ru. 

RCS MediaGroup omfatter også en investerings-division.

Selskabet beskæftiger over 5.000 medarbejdere, hvoraf 3.300 er ansat i Italien, og hovedparten af resten i Spanien og Frankrig.

www.rcsmediagroup.it

La Gazetta dello Sport
Den italienske sportsavis ejes i dag af RCS MediaGroup og har stået bag Giro d’Italia siden det første løb blev kørt i 1909.

Avisen, der udkommer hver dag i et oplag på cirka 400.000, blev stiftet i 1896 i forbindelse med afviklingen af de første Olympiske Lege. 

Avisen udkommer på lyserødt papir, hvilket er forklaringen på, at førertrøjen i Giro d’Italia er lyserød.

La Gazetta dello Sport skriver om al sport i Støvlelandet. Cykling og fodbold har hver dag fremtrædende placeringer i avisen.

taget fra:"http://www.girostart2012.dk/giroen/historie/?s=5"

ruten gemmen HolstebroAdditional Hints (Decrypt)

gb zrgre uøw ryyre gb crefbare

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)