Skip to content

Malöga Kyrka revival Traditional Geocache

This cache has been archived.

T@J: Nu ger jag tyvärr upp och låter någon annan ta över

RIP

More
A cache by T@J Message this owner
Hidden : 05/06/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   not chosen (not chosen)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Ännu ett försök att få en cache på denna plats som inte blir mugglad på direkten. Första försöket till en cache här var GC18WKF som plcerades ut av Zipthn.

[SWE] Under kristendomens första tid i dessa trakter byggdes en rad kyrkor kring Halle- och Hunneberg. Kyrkorna lades därvid ofta intill en hednisk offerplats. Malöga kyrka anlades på en grusås i närheten av ett färjeläga över älven. Här -berättar traditionen- offrades tidigare slavar genom att de bundna kastades i älven. Kyrkan förändrade sedvänjorna och människooffren avskaffades.

Vi har anledning att tänka oss Malöga kyrka uppbyggd såsom de övriga samtida i dessa trakter, nämligen med långskepp och i öster ett rakt avslutat kor. Ingången var säkerligen på södra sidan liksom de få fönsteröppningarna. Efter år 1234 började en viss sockensammanslagning ske, och så småningom förenades alla småsocknarna väster om bergen till Västra Tunhems socken, vars kyrka utbyggdes. De övriga kyrkorna kom efter hand att överges. De förföll alltmer, stenmaterialet skingrades och till sist fanns endast traditionen av dem bevarad.

Så gick det under medeltiden även med Malöga Kyrka.
Text från infoskylt på platsen

[ENG] Nowadays there are no church on the spot, only a memorial stone.

Additional Hints (No hints available.)