Skip to Content

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen afzienbare tijd hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

Met vriendelijke groet,
GeoGuy
Groundspeak Volunteer Geocache Reviewer

More
<

Rondje Eastermar 1# [NGE]

A cache by nibosi42 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/20/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Deze cache is geplaatst namens Het Noordelijke Geocache Event 2012Eastermar is gelegen tussen de meren Bergumermeer en De Leijen. Ten noorden van Eastermar ligt de buurtschap Hoogzand, ook wel het Hoogzand van Eastermar genoemd. Oorspronkelijk lag hier de kern van de oude nederzetting Eastermar (zie een detail van de kaart Frisia occidentalis van Gerard Freitag en Adrianus Metius uit de atlas van Blaeu uit omstreeks 1630; Eastermar is hier ingetekend op de plaats van het huidige Hoogzand van Eastermar). Tijdens de vervening van het gebied ontstond er ten zuiden van het Hoogzand een nieuwe nederzetting, de Wâl, aan de oever van de Lits. De nieuwe plaats was gunstig gelegen vanwege de vaarverbindingen en overvleugelde het oude dorp. Uiteindelijk resulteerde dat in de wisseling van namen. De Wâl werd Eastermar en het oude Eastermar werd het Hoogzand van Eastermar genoemd. De oude kerk van Eastermar werd in de middeleeuwen in het Hoogzand gebouwd. Ook de nieuwe kerk, die de in de 19e eeuw afgebroken oude kerk verving, staat in het Hoogzand van Eastermar. De gereformeerde kerk werd in het huidige Eastermar gebouwd.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.