Skip to content

This cache has been archived.

GeoWELF: Het raadsel dat aan de basis van deze cache lag is nu ondertussen niet echt een uitdaging meer. Tijd dus om deze te archiveren.

Alleszins bedankt aan al degenen die dit ooit tot een goed einde brachten, en voor al de fijne logs en reacties die we hier op gekregen hebben! Misschien komt er ooit nog wel een vervolg? [;)]

More
<

Rikketikketij, ra, ra, ra, wie zijme wij?

A cache by Gentsche Geokasjing Sosseteit Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/27/2012
Difficulty:
4 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:Curieuzeneuzen!
Blijkbaar zijn er links en rechts een paar die curieus zijn wie er allemaal in die Gentsche Geokasjing Sosseteit zit, die daar dat event in en rond Gent organiseren in september. En blijkbaar zijn er zelfs al een paar die menen het te weten ook. Awel sie, laten we er dan meteen ook maar een wedstrijdje en een cache van maken. De winnaar (den FTF dus) krijgt van ons een schone special edition geocoin van dat event. En we hebben ook nog wel een ander prijske te verloten onder al degenen die deze cache kunnen vinden in de loop van de komende maanden.

Maar... ge krijgt dat natuurlijk niet zomaar cadeau. Ge gaat er wel iets voor moeten doen. 't Is niet echt veel, ge moet alleen maar raden wie wij zijn, en dan zijt ge d'er ook ongeveer (allez, daarna nog een uurke rekenen, een paar uurkes zoeken in 't veld en een 'paar' kilometerkes wandelen, maar dat is allemaal een kleinigheid vergeleken met dat eerste deel).

Hoe moet ge dat hier nu doen? Wel, ge maakt een lijstje van wie ge denkt dat wij zijn, en dan zet ge die namen in alfabetische volgorde. Gebruik wel onze namen zoals ze officieel geregistreerd staan bij geocaching.com! Daarna maakt ge nog 3 kolommekes naast dat alfabetisch lijstje met namen.
Kolom A: het aantal letters in onze namen (hou dus geen rekening met eventuele leestekens of cijfers).
Kolom B: de letterwaarde van onze namen (hou dus alweer geen rekening met eventuele leestekens of cijfers).
Kolom C: de dag van de datum waarop wij lid geworden zijn van geocaching.com; dit is dus een getal van 1 of 2 cijfers (voorbeeld: als een account geregistreerd is op 30 april 2012, dan is dat getal C voor die account dus 30).

Uwen tabel zou er dan ongeveer als volgt moeten uitzien:

Cachers Aantal letters Letterwaarde Dag
Team 1 A1 B1 C1
Team 2 A2 B2 C2
Team 3 A3 B3 C3
Team 4 A4 B4 C4
Team 5 A5 B5 C5
Team 6 A6 B6 C6
Team 7 A7 B7 C7

Een voorbeeldje: HA&Co zit in onze bende (dat zou je nu ondertussen wel al moeten weten). Voor die wordt dat dus: A3 = 4, B3 = 27 en C3 = 3.

Dan neemt ge de coördinaten van het GGG-event (GC3B9CA) in september. Die staan nu ondertussen in de listing op geocaching.com.

En dan moet ge rekenen...

X = A1*B1*C1 - A5*B5*C5 - A7*B7*C7 - A5*B5 - A7*B7

Y = A4*B4*C4 + A6*B5*C6 - A7*B7*C7 + A3*B3 - A2*B2 - A4*B4

De cache

De noord-coördinaat van WP1 van deze cache vindt ge door X op te tellen bij de noord-coördinaat van het event. En, ge kunt het al raden, de oost-coördinaat van WP1 vindt ge door Y op te tellen bij de oost-coördinaat van het event. Simpel, hé?

Op dat WP1 gaat ge misschien niet direct aan de tag met de coördinaat van WP2 staan, maar ge kunt die van daar ongeveer alleszins wel zien. Ge zult misschien wel een hulpmiddelke nodig hebben om het af te lezen, voor den enen is dat misschien een bril en voor nen anderen een verrekijker, maar als ge goed zoekt dan vindt ge het wel.

Op WP1 of WP2 gaat ge ook de gegevens van een projectie kunnen vinden (afstand en hoek), vlak bij de tag die zich op dat WP bevindt. Die gegevens gebruikt ge om vanaf WP2 een projectie te doen, waarmee ge dan WP3 kunt vinden. En daar kunt ge de coördinaat van WP4 vinden. En dan zijt ge vertrokken hé.

Op sommige waypoints krijgt ge een kleine code (om het niet té moeilijk te maken, staat die vlak bij de gegevens van het volgende waypoint). Schrijf die code op, want ge hebt ze nodig om bepaalde waypoints te vinden!

En op sommige waypoints kunt ge, naast de coördinaat van het volgende waypoint, ook nog "iets" anders vinden. Het is de bedoeling dat ge dan van dat "iets" één exemplaar meeneemt (niet de hele voorraad hé), want ge gaat dat nodig hebben om deze cache te kunnen vinden. Wanneer ge voor de vierde keer zo "iets" gevonden hebt, dan is het tijd om te puzzelen. Met al die stukskes informatie kunt ge de gegevens voor een projectie samenstellen. Die projectie moet ge dan doen vanaf de coördinaat waar ge het laatste puzzelstukske gevonden hebt. Op de berekende coördinaat kunt ge dan de informatie over de plaats van de cache vinden.
Hint: de afstand van de projectie is kleiner dan de hoek.


P.S. 1: alle info die je kan vinden is N 51° en E 003°, tenzij anders aangegeven in deze listing (projecties). En op de opgegeven coördinaten is zoals gewoonlijk niks te vinden dat met deze cache te maken heeft.

P.S. 2: we hebben het al gezegd, ge krijgt het hier allemaal niet zomaar cadeau! Hou er dus maar rekening mee dat we ons slecht - pardon, gentsch - karakter wat hebben laten meespelen bij deze cache... Hier en daar zou je dus wel eens een verkeerd spoor kunnen volgen. We gaan U nu niet direct naar de vismijn in Oostende of voorbij Leuven sturen, maar een gewaarschuwd cacher is er 2 waard hé. Let dus een beetje op, en laat U niet vangen.

P.S. 3: het gaat hier wel om den eersten, hé! Team FTF's of gedeelde FTF's kennen we niet, tenzij ge natuurlijk zou willen dat we die geocoin in stukskes laten zagen...

P.S. 4: hulplijnen kennen we ook niet, ook al uit respect voor de FTF en STF die het met de nodige moeite alleen klaargespeeld hebben. Verwacht dus niet dat we je door de zoektocht gidsen. Als je ergens toch onherroepelijk vastzit, laat dan iets weten aan Team 2 uit de tabel. Een duwtje in de rug kun je altijd krijgen...

P.S. 5: misschien, heel misschien, komen er nog wel spellekes over onze Sosseteit en ons event. Als ge dus deze cache gevonden hebt, ga dan de oplossing niet te veel rondbazuinen. Andere gegadigden zouden U anders wel eens kunnen voorsteken bij de volgende spellekes...

P.S. 6: naast de dingen die hierboven al gezegd werden, hebt ge voor deze cache geen speciale zaken nodig, enkel hetgeen tegenwoordig in de standaard toolbox van elke geocacher zit: telescoop, verrekijker, bril, vergrootglas, microscoop, pincet, tang, multi-tool, schroevendraaiers met platte kop en kruiskop, setje inbussleutels, prikstok, zaklamp, UV-lamp, infraroodlamp, geiger-teller, wifi- en bluetooth-detector, klimgerief, ladderke, een paar meter touw, magneten (liefst ook op uitschuifbare stok), spiegeltje, batterijen (blokske van 9 V, AA's en AAA's), water, smartphone met camera, en een paar hardgekookte eieren. Eventueel ook een fleske Duvel.

P.S. 7: deze cache is niet echt geschikt voor kleine kinderen. En het kost ook wat moeite: minstens 7 km, slechts 1 cache te loggen, en 't is ook geen echte lusvormige wandeling (zie ook het aantal sterretjes). Bij regenweer kan het op sommige plekken ook heel drassig zijn; aangepast schoeisel is dan zeker aan te raden.


Sommige van de onderstaande foto's kunnen je misschien helpen om bepaalde waypoints te vinden. Let op: niet alle waypoints staan op een van deze foto's. Gebruiken op eigen risico...
Een fotoblad met hogere resolutie kan je op onze website downloaden (link).


Check uw oplossing voor de ligging van WP1 on-line:Counter


Naast ons 'Gruut' Event (GC3B9CA) is er ondertussen ook al ons Vroege Vogels Event (GC3KQKT) aangekondigd. Hou het in de gaten!


Additional Hints (Decrypt)

JC1: retraf ghffra 5 ra 6 z ubbtgr.
Pnpur: batrirre rra unyir zrgre ina 2 obbzcwrf qvr qvpug ovwrra fgnna.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.