Skip to Content

This cache has been archived.

Oosterlengtes: Dit was het dan, bedankt voor alle bezoeken en leuke logs.

Oosterlengtes

More
<

Rondje Noordenveld 1.06 Thomas en Vriendjes

A cache by Oosterlengtes Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/19/2012
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Thomas en zijn VriendjesLet op: Vergeet niet de bonusinfo

De cache ligt niet op de coordinaat, welke bovenaan deze pagina wordt getoond.


Thomas de Trein en zijn vrienden leven op het eiland Sodor. Sodor is een fictief Brits eiland. De verhalen draaien allemaal rondom de stroomtreinen op het eiland onder het toeziend oog van Sir Topham Hatt, beter bekend als de dikke controleur.


Thomas de Trein is gebaseerd op boeken van Wilbert Awdry. Hij schreef 26 boeken tussen 1945 en 1972. Later heeft zijn zoon Christofer de vrienden uitgebreid met 15 boeken en Sodor toegevoegd. Producer Britt Allcroft heeft in 1979 de eerste verhalen verfilmd onder de naam 'Thomas and Friends'. Dit betekende de grote doorbraak van Thomas de trein. Het is daarmee een van de oudste 'moderne' hits onder peuters en kleuters. Christofer schrijft nog steeds nieuwe verhalen over Thomas en zijn vrienden. In 2011 is het 42e boek verschenen.

Alle treinen en andere voertuigen zijn gebaseerd op bestaande modellen. Thomas is bijvoorbeeld afgeleid van de 0-6-0 E2 Class uit 1913, ontworpen door Lawson Billinton en gebouwd door Brighton railway works. Op het plaatje hieronder zie je 1 van de 10 gebouwde E2 Class locomotieven. In 1950 is echter de laatste E2 Class gesloopt. De huidige 'echte' Thomas de Trein locomotieven die bijvoorbeeld rijden op het jaarlijkse Thomas de Trein weekend in het Spoorwegmuseum in Utrecht en het jaarlijkse Thomas de Trein weekend in Simpelveld, zijn gemaakt van verwante modellen (zoals de LMS Fowler Class 3F).

Thomas is een kleine, jonge locomotief die regelmatig in de problemen komt. Thomas is ontstaan doordat Christofer een houten speelgoedtrein had die zijn vader gemaakt had en gebruikte om een verhaal over te schrijven. Zijn vrouw heeft hem ertoe gezet om de verhalen uit te gaan geven. In het eerste boek van Awdry speelden Henry, Edward en Gordon mee, maar ontbrak Thomas nog. Thomas kwam voor het eerst in beeld in het 2e boek van Awdry dat 4 verhalen bevatte. In de latere boeken tot de televisie serie begon, kwam Thomas 10x voor. Alle boeken tot dan toe hadden het concept alle karakters samen als eenheid te zien en geen focus te leggen op 1 karakter. Na de eerste televisieserie kwamen er 5 boeken uit die wel allen gericht waren op Thomas.

De Engelse TV serie kwam uit in 1984 en was ingesproken door Ringo Starr (drummer van de Beatles). In Nederland wordt de TV serie ingesproken door Erik de Zwart. Het succes van Thomas lijkt te danken aan de ontwikkeling die Thomas doormaakt in de serie van een kleine, jonge, soms ondeugende locomotief die weinig mag, tot een locomotief die, hoewel nog steeds klein, bewijst dat hij veel meer kan. Dit in samenhang met het tot leven brengen van een icoon voor jongetjes (treinen), maakt dat het waarschijnlijk tot een bijzonder populaire serie is uitgegroeid en het nog altijd uitstekend doet.


De cache

Thomas is vandaag weer eens ondeugend en speelt verstoppertje met zijn vriendjes. De vriendjes moeten een aantal aanwijzingen zoeken, welke ze nodig hebben om te bepalen waar Thomas zich nu toch heeft verstopt. Op verschillende plaatsen in deze omgeving zijn aanwijzingen te vinden. Kan jij de Vriendjes helpen om Thomas te vinden?
Volg zijn vriendjes dan maar en beantwoord de vragen die worden gesteld.Percy gaat op zoek naar de eerste aanwijzing. Hij komt bij een paaltje van een ruiterpad (Waypoint 1). Welke kleuren heeft het bordje op dit paaltje?
Bruin en Geel -> A=0
Bruin en Wit -> A=1
Oranje en Wit -> A=2
Rood en Wit -> A=3Toby is ondertussen op zoek naar de volgende aanwijzing (Waypoint 2). Hoeveel paaltjes heeft het hek hier? Het antwoord is B.James gaat verder naar de derde aanwijzing (Waypoint 3). Hier staat een informatiebord. Helaas staat er momenteel geen tekst op dit bord. Op hoeveel poten staat dit bord? Tel bij dit aantal 3 op. Het antwoord is C.Gordon gaat verder op zoek naar de volgende aanwijzing (Waypoint 4). Hij ziet hier rechts een picknickbank staan. Hoeveel bouten zitten er in de totale picknickbank? Stapeltel het antwoord. Het antwoord is D.


Emily is op zoek naar de volgende aanwijzing (Waypoint 5). Ze ziet hier 3 bomen staan, waarvan er 2 bomen van hetzelfde soort zijn en 1 afwijkend soort. Wat voor soort boom is deze afwijkende boom?
Kastanje E=1
Berk E=2
Eik E=3
Den E=4Cranky de kraan heeft een goed uitzicht en ziet in de verte de laatste aanwijzing (Waypoint 6). Hoeveel planken liggen er op de brug? Stapeltel het antwoord. Het antwoord is F.Als het goed is, heb je nu alle antwoorden hebt verzameld. Vul deze in de formule in en je weet de verstopplaats van Thomas.

N53 7.A(B-2)(C-3) E6 26.(D-3)E(F-4)


Voor de verstopplaats van Thomas hoef je het pad niet te verlaten. Laat de fiets achter bij Waypoint 6, het is niet toegestaan om deze mee te nemen naar de verstopplaats van Thomas.

PAS op, in de buurt van de cache ligt aan de linkerkant van het pad een wespennest, ca. 3m vanaf het pad. De cache ligt ca 15m verder, net aan de rechterkant van het pad!


Deze cache is hier geplaatst met toestemming van Staatsbosbeheer, waarvoor dank.

Let op: we zijn hier te gast in het gebied van Staatsbosbeheer. Blijf ten alle tijden op de uitgezette paden en laat geen afval achter. Respecteer de natuur. Als dit niet wordt gedaan, wordt deze cache gearchiveerd.

Additional Hints (Decrypt)

Baqre obbzfgnz

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.