Skip to Content

This cache has been archived.

Oosterlengtes: Dit was het dan, bedankt voor alle bezoeken en leuke logs.

Oosterlengtes

More
<

Rondje Noordenveld 1.08 - Spongebob Squarepants

A cache by Oosterlengtes Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/19/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Spongebob SquarepantsLet op: Vergeet niet de bonusinfo

Diep in de oceaan, in het stadje Bikinibroek (Engels: 'Bikini Bottom') woont een zeespons met de naam SpongeBob SquarePants. Hij heeft de vorm van een schuurspons, is felgeel van kleur en heeft gaten over zijn gehele lichaam. Zijn standaard outfit bestaat uit een bruine broek, een rode stropdas, een paar witte sokken en zwarte lakschoenen. Hij woont in een ananas samen met zijn huisdier, de katachtige zeeslak Gerrit (Engels: 'Gary'). SpongeBob werkt als chefkok in het beroemde restaurant 'De Krokante Krab' (Engels: 'The Krusty Krab'), in enkele afleveringen ook wel vertaald als 'De Korstige Krab'. Los van dat hij erg dol is op zijn werk, staat hij in zijn dorp ook bekend als een meesterlijke kok, die de beste burgers van de zeebodem maakt. Hij levert zijn baas, de krab Meneer (Eugene) Krabs, dan ook erg veel geld op. SpongeBob is van jongs af aan boezemvrienden met Patrick Ster (Engels: Patrick Star), een zeester met een erg gebrekkige intelligentie, die woont onder een ronde rots, twee huizen verderop van SpongeBob. De buurman van zowel SpongeBob als Patrick is de inktvis Octo Tentakels (Engels: 'Squidward Tentacles'), een veelal chagrijnig en saai persoon, die zich met grote regelmaat dood ergert aan zijn hyperactieve buren, maar ook over het algemeen over alles wat te klagen kan hebben. SpongeBob en Patrick raken samen erg snel in moeilijkheden, waar veel van de episodes dan ook op gebouwd zijn. In de serie besteden de twee vrienden erg veel tijd aan kwallenvissen. Vaak bouwen SpongeBob en Patrick vriendschappen op met één of meerdere kwallen, maar er doen zich ook vaak situaties voor waar de kwallen een bedreiging voor hen vormen.

In de serie zien we veel figuren:

SpongeBob SquarePants
De gele zeespons waar de gehele serie om draait. Hij woont in een ananas op de bodem van een rif. SpongeBob is een opmerkelijk vrolijk en positief persoon en besteedt zijn dag het liefst aan kwallenvissen met zijn beste vriend Patrick. Hij werkt als kok in 'De Krokante Krab', iets wat hij graag doet en waar hij ook erg goed in is. SpongeBob wordt over het algemeen afgebeeld als een erg fragiel en zwak persoon. Zijn dagelijkse work-out bestaat o.a. uit gewichtheffen met knuffels, vastgebonden aan een bamboestok.

Patrick Ster
Patrick is een zeester die sinds jongs af aan beste vrienden is met SpongeBob. Samen maken ze de meest bizarre dingen mee, wat regelmatig ten koste gaat van anderen. Met zijn onnozele uiterlijk en zijn manier van doen, komt hij erg dom over. Als SpongeBob in de knoop zit met zichzelf vraagt hij veelal om raad van Patrick, aangezien SpongeBob hem als een zeer intelligent persoon ziet. Door Patricks adviezen lopen SpongeBobs handelingen echter meestal nog meer in de soep. Patricks voornaamste bezigheden zijn slapen, eten, televisie kijken en omgaan met SpongeBob.

Octo Tentakel
Octo is een inktvis en woont tussen SpongeBob en Patrick in een huis dat de vorm van een moai heeft. Over het algemeen is Octo chagrijnig, saai en onaardig, en besteedt vrijwel al zijn tijd aan schilderen en klarinet spelen, twee dingen waar hij zelf erg goed in denkt te zijn, maar ondanks het vele oefenen vrij weinig van bakt. SpongeBob en Patrick hebben het erg goed met hem voor en willen graag zijn vriend zijn, maar dit is enkel omdat ze te naïef zijn om te begrijpen dat Octo een grote hekel aan hen heeft. Hij werkt als kassier bij 'De Krokante Krab', een baantje dat hij behoorlijk haat, mede omdat hij met SpongeBob moet werken. Octo droomt regelmatig van een beter leven en heeft dan ook in diverse afleveringen een poging gedaan te verhuizen.

Eugene H. Krabs
Meneer Krabs is een op Dagobert Duck gebaseerde rode krab. Hij woont in een groot anker en runt De Krokante Krab dat eerst een bejaardentehuis was, maar failliet ging. Meneer Krabs is een erg gierig persoon en heeft er dan ook de grootste moeite mee zijn personeel te betalen. Uiteindelijk draait alles bij hem om het maken van winst en is bereid erg ver te gaan om dat te behalen. Zijn opa was ooit een beruchte piraat en leerde hem met geld omgaan. Meneer Krabs was in zijn jongere jaren ook een piraat en was de kapitein van een grote bemanning, maar op een bepaald moment bouwde hij zijn schip om in een restaurant, omdat hij nauwelijks winst maakte met zijn plunderingen en berovingen. Dit mede omdat hij zijn personeel te veel loon gaf. Iets wat hem er tegenwoordig van weerhoudt SpongeBob en Octo fatsoenlijk uit te betalen.

Sandy Wang
Sandy is een eekhoorn, in tegenstelling tot wat haar achternaam doet vermoeden, afkomstig uit Texas. Om onbekende redenen is ze verhuisd naar de bodem van de zee, waar ze in een onderzeese koepel van plexiglas, ingericht met een enorme eikenboom en een idyllisch grasveldje, woont. Als ze buiten haar koepel komt draagt ze een duikerspak en een helm om niet te verdrinken. Sandy is goed bevriend met SpongeBob, met wie ze regelmatig extreme sporten bedrijft. Ze is een expert op het gebied van karate en landdieren en is erg sterk.

Sheldon J. Plankton
Plankton is een kleine duivelse Plankton die het restaurant 'De Maatemmer' (Engels: 'Chum Bucket') bestiert. Hij heeft al jaren geen klant meer gehad en doet daarom ook regelmatig pogingen om het geheime recept van Meneer Krabs' krabburger te stelen. Uiteindelijk loopt dit altijd weer op een andere manier mis. Vroeger waren hij en Meneer Krabs vrienden, maar nu zijn het elkaars grootste vijanden en proberen ze elkaar op allerlei soorten manieren te dwarsbomen. Zijn voornaam is Sheldon, maar die gebruikt hij zelf nooit omdat hij er zich voor schaamt. Hij heeft een bijdehante computervrouw, genaamd Karen die hij leerde kennen toen Krabs en hij nog vrienden waren toen nog werkende als beveiligings camera. Zij helpt Plankton met het smeden van zijn plannen, maar neemt hem tegelijkertijd ook zelden serieus en lacht hem regelmatig uit als een van zijn acties om het recept van de krabburger te stelen weer is mislukt.

Gerrit de Slak
Gerrit is de huisslak van SpongeBob. Hij behoort tot de zeeslakken, maar heeft het uiterlijk van een huisslak en gedraagt zich als een kat. Hoewel hij alleen maar miauwt, komt hij dikwijls een stuk intelligenter over dan SpongeBob. Gerrit heeft een goede band met zijn baasje en SpongeBob ziet hem dan ook als zijn vertrouwenspersoon. Gerrit blijkt in een aflevering van koninklijke komaf te zijn.

Mevrouw Puff
Mevrouw Puff (Engels: Mrs. Puff) is een kogelvis en is de rijinstructrice van SpongeBob. Bij het oprichten van haar rijschool heeft zij gezworen nooit een leerling te weigeren en altijd te blijven zorgen dat iemand slaagt, waar ze erg veel spijt van heeft sinds SpongeBob rijlessen volgt. Na een ontelbare hoeveelheid rijlessen en talloze examens is het SpongeBob in al zijn onhandigheid namelijk nog steeds niet gelukt te slagen. Tijdens zijn lessen richt SpongeBob vaak veel schade aan, waarop vaak volgt dat Mevrouw Puff opzwelt. Het komt ook mede door SpongeBob dat Mevrouw Puff een paar keer in de gevangenis heeft gezeten.


Additional Hints (Decrypt)

Npugre fgrara cnnygwr

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.