Skip to Content

<

Ritari n:o 121

A cache by Trulli Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/06/2012
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kahden pisteen helppo laskumulti Vuolenkosken kylässä Pohjois-Iitissä.


Iittiin on haudattu kaksi Mannerheim-ristin ritaria, joista tämä kätkö esittelee heistä toisen. Oiva Olavi Tuomela syntyi 29.7.1919 Iitissä, kuoli 1.3.1968 Helsingissä ja on haudattu Iittiin Vuolenkosken hautausmaalle.

Oiva Tuomelan viralliset nimitysperustelut ovat seuraavat:

”Ylipäällikkö on pvm:llä 1.8.43 nimittänyt Vapaudenristin 2. luokan Mannerheim-ristin ritariksi kersantti Oiva Olavi Tuomelan.

Kersantti Tuomela on ollut sodan alusta lähtien kranaatinheitinjoukkueessa tulenjohtajana. Hänen monista ansioistaan mainittakoon: Ylitettäessä Suojujokea murtautui hän ensimmäisenä vihollisen asemiin tuhoten konepistoolillaan lukuisia vihollisia. Vielä samana päivänä hän vapaaehtoisesti osallistui partioretkeen, saaden aikaan huomattavaa sekaannusta vihollisen keskuudessa rohkeilla tuliylläköillään sekä toi palatessaan useita vankeja. Erään toisen taistelun aikana tuhosi kersantti Tuomela taaskin yksin erään vihollisen hallitsevan ja hyvin varustetun pesäkkeen, haali kokoon pienen partion, jonka avulla miehitti tärkeän tienristeyksen sekä jatkoi huimapäisyydessään Pyhäniemen kylän lounaispuolella olevalle vaaralle, jossa vihollinen piti puoliaan varustetuissa asemissa. Jälleen kersantti Tuomela tuhosi lukuisia vihollisia sekä tunkeutui edellämainittuun kylään huomattavasti muita edellä. Kaksintaistellessaan kerran erään vihollisen konekiväärin kanssa hän, ammuttuaan mainitusta konekivääristä kolme ampujaa, otti sen sotasaaliiksi. Kaikessa toiminnassaan on kersantti Tuomela osoittanut olevansa tosi suomalainen soturi, jota hellittämätön taistelumieli on kannustanut uskomattoman rohkeisiin ja päättäväisiin taistelusuorituksiin.”

Lähde: www.mannerheim-ristinritarit.fi

***********************************************************************************

Annetut koordinaatit johdattavat sukuhaudan luo, jonne myös Oiva Tuomela on haudattu.

Monentena vasemmalta oikealle on Oiva Tuomelan nimi hautakivessä? = A

Hautakivi on kaksipuoleinen, mutta kuinka monen vainajan nimet on kaiverrettu samalle puolelle Oiva Tuomelan kanssa? = B
(Oiva Tuomela mukaanlukien)

Kuinka monen vainajan nimet on kaiverrettu hautakiven toiselle puolelle? = C.

Kätkö löytyy koordinaateista:

N 61 0A.(A+B+C)x100+A
E 026 06.(A+B+C)x70+60

Loppupiste on hautausmaan ulkopuolella.

HUOM! Välttäkää käymästä aloituspisteellä yöaikaan, sillä hautausmaalla ei ole suotavaa liikkua öisin. Kätkö löytyy myös talvella, jos lunta ei ole paljon ( alle 25 cm). Hautakivi ei ole kovin korkea ja se peittyy lumisena talvena hankien alle. Myös itse kätkörasia jää lumien alle samoilla lumimäärillä. Loppupisteelle ei kannata mennä suorinta reittiä, sillä hieman kiertämällä pääset sinne hyvin helposti pientä tietä pitkin.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

322 Logged Visits

Found it 314     Didn't find it 5     Write note 2     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.