Skip to Content

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen 3 maanden hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

More
<

Rondje Overschie - Spaanse brug

A cache by daf105+trailer Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/10/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Rondje Overschie is een route door heel Overschie. In elk logboekje staat een code noteer deze voor de bonus. Let er wel op dat je de code goed bewaard en dat je ook weet welke code bij welke cache hoort. Graag is ons verzoek dat deze route alleen tussen zonsopgang en zonsondergang gelogd wordt i.v.m overlast.

De Spaanse Brug is een stalen ophaalbrug in Overschie over de Delfshavense Schie.

De Spaanse Brug is in 1952 geopend en vormt de verbinding tussen de Tweede Hogenbanweg in Overschie en het industriegebied Spaanse Polder. Tot de opening van de Giessenbrug in 1970 was de Spaanse brug de belangrijkste verbinding tussen Overschie en de Spaanse Polder.

De Spaanse Brug was bij de opening niet nieuw: onderdelen van de brug waren afkomstig van de Pakkenbrug over de Nieuwe Haven in het centrum van Rotterdam. Op 22 oktober 1959 is de bovenbouw van de Spaanse Brug ingestort nadat de scharnieras door kruipen was losgekomen. Deze schade was in 1960 weer hersteld.

De Nieuwe Spaans Brug

Het vernieuwen van de brug is gestart in november 2006 en heeft door technische problemen langer geduurd dan de bedoeling was.

Eigenlijk was de brug over de Delfshavense Schie al een week eerder opengesteld voor het verkeer maar 17-10-2007 werd de brug officieel heropend. De brug is vervangen omdat de oude brug aan het einde van zijn technische levensduur was. Ook werd de onveilige verkeerssituatie voor de fietsers verbeterd. De vernieuwde Spaanse Brug heeft een moderner uiterlijk gekregen en is breder geworden, zodat er ruimte is voor fietspaden aan beide zijden van de brug. Ook is er een voetpad aangelegd en is de trap van de brug vervangen, zodat deze beter toegankelijk zijn voor voetgangers en fietsers.

De komende tijd wordt de brug opengezet tijdens de spitstijden om het sluipverkeer te weren. Op deze manier wil de Deelgemeente Overschie kijken wat voor gevolgen dit heeft voor de rest van de verkeersstromen in de wijk. Begin volgend jaar wordt besloten of de opening van de brug tijdens de spits blijvend is.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.