Skip to content

This cache has been archived.

Are88: Kätkö poistettu muuton takia.

More
<

Pääskyvuoren linkkitorni

A cache by Are88, Miiru98 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/29/2012
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö Pääskyvuoren linkkitornin läheisyydessä.

Cache near the Pääskyvuori telecommunications tower.

Pääskyvuoren linkkitorni

 
 
Pääskyvuoren linkkitorni on Turun korkein rakennelma

Pääskyvuoren linkkitorni on matkapuhelinyhteyksiä palveleva tietoliikennetorni Turun Pääskyvuoressa. Kallion laella Pääskyvuoren kasarmialueen kupeessa sijaitseva torni on maanpinnasta mitattuna 102 metriä korkea, mastoineen 122 metriä. Merenpinnasta korkeutta kertyy lähes 156 metriä. Torni on Pääskyvuoren tunnetuin maamerkki, joka näkyy kauas Turun alueelle. Se on Suomen 34. korkein rakennelma ja 3. korkein televisiotorni Tampereen Näsinneulan ja Pasilan linkkitornin jälkeen.

[]Historiaa

Pääskyvuoren linkkitorni rakennettiin vuonna 1964 Suomen valtion toimesta Posti- ja lennätinlaitokselle tv- ja tietoliikennetorniksi. 1960- ja 70-luvuilla lähes kaikki tv-lähetykset ulkomailta Suomeen ja päinvastoin sekä 1980-luvulla Euroviisujen suorat lähetykset kulkivat Pääskyvuoren tornin kautta. Tarina kertoo myös Valkoisen talon ja Neuvostoliiton välille 1960-luvulla avatun kuuman linjan yhteyden kulkeneen Pääskyvuoren kautta. Pasilan tornin valmistuminen 80-luvulla sekä uudenlainen teknologia syrjäyttivät linkkitornin merkityksen televiestinnässä, ja se siirtyi palvelemaan matkapuhelinliikennettä.

[]Tulevaisuudennäkymät

Pääskyvuoren betonisesta linkkitornista on kaavailtu näkötornia. Se tarjoaisi hienot näkymät Turun ylle. Rakennelma tarvitsisi kuitenkin perusteellisen sisätilaremontin sekä hissin tornin tyhjään hissikuiluun. Toistaiseksi hankkeelle ei ole löydetty rahoittajaa.


Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.