Skip to Content

<

Lylykkäänjärvi

A cache by SleGimli Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/05/2012
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Saarikätkö Lylykkäänjärvellä Kiimingin Huttukylässä.


[FI] Lylykkäänjärvi syntyi noin 5000-6000 vuotta sitten maannousun myötä ja se on nykyisin Kiimingin suurimpia järviä. Järven ympärillä on ojitettuja soita ja laskuojat vievät Kalimeenojan kautta Perämerelle. Järvi on melko matala ja siinä on paljon hiekkapohjaista rantaa. Tämän kauniin järven rannoilla on useita kesämökkejä ja se on muutenkin melko suosittu uimapaikka kesäisin. Uimaan pääsee helposti Ylikiimingintien (tie 848) puoleiselta rannalta, josta menee myös tie rantaan. Tien päässä rannassa on myös nuotiopaikka, mutta kannattaa tuoda omia puita mukana, koska sen kunnossapito on ollut viime vuosina huonoa. Talvisin Lylykkään ympärillä kulkee hiihtolatu, joka on yhteydessä järven pohjoispäästä myös Kiiminkijoen latuihin. Rannalla on myös paljon veneitä, koska järvi on oiva kalapaikka. Järvestä saa runsaasti ahvenia ja usein myös haukea. Ennen Lylykkääseen on istutettu myös siikaa ja sitä on edelleen järvessä hyvin, vaikka istutus on jo lopetettu. Talvisin niitä pyydetään erityisesti pilkkimällä, kuten myös ahvenia. Lylykkäällä onkin pilkkijöitä päivittäin talvella. Ainakin pikkuahvenia järvestä saa paljon, jos isommat kalat eivät koukkuun tartu. Lisätietoja järvestä ja kalastuksesta löydät täältä: Kalapaikka.net - Lylykkäänjärvi
Kätkölle pääsemiseksi tarvitset vähän uimataitoa tai jonkun millä voi vesillä liikkua. Jos tuot mukanasi oman veneen, niin sen vesille lasku onnistuu mainiosti venerannasta. Jos menet kätkölle rantoja pitkin, varaudu, sillä matka on vetistä suota loppupäästä. Itse purkki ei ole vaikeassa paikassa, mutta haasteenahan tässä on itse saarelle pääsy. :) Asetathan kätkön niin kuin se oli. Kätkössä on kynä ja teroitin sekä pientä vaihdettavaa. Auton voi jättää Ylikiimingintien varteen tai venerantaan: N 65° 03.025 E 025° 52.069 , Antoisia kätköhetkiä!

[EN] Easy island cache on the lake called Lylykäs in Kiiminki. Lylykäs is one of the biggest lake in Kiiminki. In Lylykäs you can swim, fish and enjoy the beautiful lake scenery. In the winter it is a popular place for skiing and ice fishing.
If you want to find the cache you need a little adventurous and swimming skills or your own boat. When you can get to that small island the cache itself is not hard to find. There is a pencil in the cache. You can leave your car N 65° 03.025 E 025° 52.069 , when you will starting to find cache. Enjoy!

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.