Skip to Content

This cache has been archived.

Tarina: Kiitokset kaikille FFT:llä käyneille.

More
<

FFT: 29 Niitty

Hidden : 07/20/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

FFT - First Finnish Trail on Kuhankuonon retkeilyreitistöä ja erityisesti sen monipuolista luontoa esittelevä kätkösarja. Reitti muodostaa yhtenäisen geopolun, joka on merkattu maastoon myös opastein.

Geopolun kätköjen piilotustapa vaihtelee ympäristön vaatimusten mukaan. Jokainen kätkö esittelee pienen palan Kuhankuonon alueen kasvillisuutta, eläimistöä tai kulttuurillisia rakenteita. Jokainen kätkö on noudettavissa myös itsenäisenä kohteena. Koko geopolun pituus on noin 25 kilometriä. Etsi geopolun kätköjä luonnonrauhaa kunnioittaen!

Kallioisten maastojen, metsien ja soiden jälkeen esittelee tämä geokätkö aivan toisenlaisen ympäristön: niityn. Koordinaatit johdattavat sinut niityn laidalle, josta voit seurailla niityllä kuhisevaa elämää. Huomaat, että vaikka metsä on aivan niityn vieressä, on niityllä oleva kasvillisuus ja siellä elävät eläinlajit aivan toisenlaisia kuin puiden suojissa.


Niityksi sanotaan maataloudessa heinän saantia varten raivattua aukiota. Niittyjä ei varsinaisesti muokata. Niityillä kasvavia heinäkasveja ja saroja on niitetty tuotantoeläinten rehuksi.

Niityt ja luhdat olivat ainoa korsirehun lähde ennen vanhaan; pelloilla heinää alettiin viljellä vasta 1800-luvun loppupuolella. Niitto tapahtui aiemmin käsin viikatteella, nykyisin korjaaminen tapahtuu koneellisesti. Perinteisesti niitetty heinä kuivatettiin levällään maassa, jolloin sitä päivisin pöyhittiin haravalla ja yöksi koottiin rukoihin, kunnes se kuivuttuaan voitiin viedä talteen.

Useissa paikoissa ympäri Suomea niityt ja luhdat kuuluvat erottamattomana osana kulttuurimaisemaan. On olemassa myös luonnonniittyjä, jotka ovat katoamassa. Ne ovat alun perin syntyneet paikoille, missä puut eivät syystä tai toisesta viihdy. Kun ei ole puita varjostamassa, niin niittykukkien määrä on myös suuri.

Asiatietojen lähteenä: Wikipedia.

HUOM! Ota mukaan kierrokselle lyijykynä ja teroitin. Älä käytä loggaamiseen tarroja, leimoja tai irtonaisia lappuja.

Jos kierrätte reittiä isommalla porukalla, voitte käyttää lyhennettä nimimerkeistänne säästääksenne tilaa lokikirjassa. Muista kirjoittaa nettiloggaukseen keitä nimimerkkinne taakse kätkeytyy.


---

Shortly in English:

FFT - First Finnish Trail is a geohiking trail that takes you in to Kuhankuono recreational area - parts of the are is conservation grounds. This trail makes a new route to the area, clearly pointed out by siqns.

The caches in Geotrail are hidden according to the hiding place, there are some easy ones, as few harder caches. Every cache on this trail is brings forward some of the areas natural, cultural or animal object.

Every cache is findable on its own, so you dont have to go through the whole trail if you dont want to. If you deside to hike the hole Geotrail the hiking distance will be approx. 25km

Please Take consideration of Geotrails nature, do not disturb animals or damage the flora while your caching. Respect the nature!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

695 Logged Visits

Found it 683     Didn't find it 7     Write note 1     Archive 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.