Skip to Content

This cache has been archived.

Thymallus Thymallus: Cache archived.

More
<

Piknikille - Porvoonseudun Alphabet P

A cache by Saksi Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/05/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö sijaitsee mukavan piknikpaikan lähellä, vanhan Porvoon ja Linnamäen juurella Porvoonjoen alajuoksulla. Paikalle pääsee helpoiten kävellen tai polkupyörällä. Erityisesti kesällä ota mukaasi siis jotain pientä evästä ja jää nauttimaan paikasta.

HUOM! Käsittele kätköä varovasti. Kätkö sisältää kynän ja teroittimen. Älä ota niitä mukaasi. Kätköön EI mahdu isoja kulkijoita/kolikoita.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maari

Maari on Porvoon kaupungissa Porvoon­joen alajuoksulla sijaitseva vesialue. Se on ollut 1800-luvun puolesta välistä alkaen vesikasvistotutkijoiden kiinnostuksen kohteena. Paikasta on löydetty yhteensä lähes 50 vesikasvilajia. Niistä monet ovat suuria harvinaisuuksia, kuten hentonäkinruoho (Najas tenuissima), joka on ehkä kuvattu uutena lajina Maarista löydetystä näytteestä.

Harvinaisia hävinneitä kasvilajeja ovat esimerkiksi tähtimukulaparta, mutayrtti, vesipaunikko, välkevita, hentovita, uposvesitähti ja kalvasärviä. Muita eri aikoina löydettyjä kasvilajeja ovat järvikorte, silonäkinparta, isolumme, ulpukka, tankeakarvalehti, lietetatar, kiehkuraärviä, katkeravesirikko, kolmihedevesirikko, pikkuvesitähti, vesikuusi, pystykeiholehti, sarjarimpi, haarapalpakko, rantapalpakko, ristilimaska, pikkulimaska, kupulimaska, isolimaska, kilpukka, vesirutto, tylppälehtivita, pikkuvita, purovita, merihaura, hapsiluikka, järvikaisla, järviruoko, leveäosmankäämi ja kapeaosmankäämi.

Maari kuuluu Porvoonjoen suiston Natura 2000 -alueeseen.

Lähde: Wikipedia

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Seuraava teksti tulee kopioida jokaisen Porvoonseudun Alphabet -sarjan kätköön!

Porvoonseudun Alphabet on siis Suomessa yleistyneen Alphabet-sarjan yksi osa. Ideana on esitellä aina seuraavana vuorossa olevan kirjaimen avulla joku lähipiirissä oleva kiinnostava paikka. Kun ollaan päästy Ö:hön asti, kätkösarja on valmis. Seuraavassa muutamia ohjeita:

1. Ensimmäisenä kätkön löytäneellä (FTF) on etuoikeus tehdä seuraava osa kätkösarjaan (poikkeus, ks. kohta 3.). Mikäli hän käyttää oikeuttaan, siitä ilmoitetaan loggauksen yhteydessä. Jos hän ei sitä halua käyttää, kirjataan sekin loggaukseen. Viimeksi mainitussa tapauksessa seuraavat löytäjät ilmoittakoon oman halunsa tehdä uusi osa kätkösarjaan. Tällöin se, joka ensimmäisenä ilmoittaa (loggausjärjestys) oman vapaan halunsa tehdä uusi kätkö, tekee uuden kätkön kätkösarjaan.
2. Etäisyys tulisi olla maksimissaan 25 kilometriä Mannerheiminsillasta (Vanhan sillan ja kävelysillan välissä), mutta tämä ei ole niin tarkka, jos nyt pari kilometriä lipsuu, niin ei haittaa.
3. Viiden kätkön välein saman kätköilijän ei tulisi tehdä sarjaan kätköä, jottei tämä menisi liian yksitoikkoiseksi. Eli jos kätköilijä tekee B:n, hän ei tekisi C-, D-, E-, F- eikä G-kätköä. Viisi kätköä tulisi olla yhden tekijän kätköjen välissä.
4. Kätkön koon pitäisi olla small tai suurempi. Tämä siksi, etteivät kätköt menisi puskaan nakelluiksi mikroiksi ilman ajatusta. Tehkäämme tästä hieno Alphabet!
5. Kätkö saa olla mitä tyyppiä tahansa, kunhan ei mielellään miittiä tai CITOa!
6. Toisin kuin joissakin Alphabeteissä, sinun ei tarvitse etsiä edellisiä purkkeja löytääksesi uusimman. Eli voit aloittaa vaikka kirjaimesta H kiertämisesi.

Kätkösarjan purkit:
A: Ammattiopisto (visit link)
B: Bengtsby (visit link)
C: Chapel in Fagersta (visit link)
D: Dinkelsbühlinaukio (visit link)
E: Empty (visit link)
F: Fredrika 2 (visit link)
G: Go Forest! (visit link)
H: Huuvari (visit link)
I: Iso Tammi (visit link)
J: Järnböle Beacon (visit link)
K: Kultakaivos! (visit link)
L: LeBron James Ilolassa? (visit link)
M: Moss Brown (visit link)
N: Näkymiä Ruskikselle (visit link)
O: Oili Nesteisen matkassa (visit link)
P: Piknikille (visit link)
Q:
R:
S:
T:
U:
V:
W:
X:
Y:
Z:
Å:
Ä:
Ö:

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

355 Logged Visits

Found it 338     Write note 5     Archive 1     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Post Reviewer Note 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 8 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.