Skip to Content

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen 3 maanden hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

More
<

Het Muizenhuis

A cache by suzanneandjohn Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 7/30/2012
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Dit is een voortuin-cache. De cache is gemakkelijk vanaf de weg te bereiken en is aan de zijkant van het huis, uit het zicht van de bewoners. Het is een nano. Parkeren kan het beste op de parkeerplaatsen aan het begin of einde van de straat. Let op: de straat is éénrichtingsverkeer. Voor de cache is een drie-cijfercode nodig die je kunt berekenen door de onderstaande puzzel op te lossen. Er is ruimte voor coins en kleine TB's.

-----------------------------------------------------------------------------------
M-302

HET VERHAAL:
Een poosje geleden zaten er ineens steeds gaten in onze kleding. Wat bleek? Familie Muis had zijn intrek genomen in onze kledingkast. Wij waren daar natuurlijk niet zo blij mee en hebben ze toen vriendelijk verzocht een ander onderkomen te zoeken. Hier wilde familie Muis in eerste instantie niets van weten. In de kast was het lekker warm, droog en er was eten genoeg!
Na wat dreigementen over en weer, werd er een compromis gesloten. Wij zouden een nieuw onderkomen voor familie Muis bouwen, zodat ze onze kledingkast zouden kunnen verlaten. Het moest dan natuurlijk wel aan al hun eisen voldoen! Er moest in ieder geval een relaxte schommelstoel in, genoeg kasten voor alle proviand, een klok zodat ze de tijd in de gaten konden houden, schilderijen aan de muur, de muren moesten in vrolijke kleuren geschilderd worden en het huis moest voldoende beveiligd worden. Immers, voor wat hoort wat.
Na flink wat dagen schuren, schilderen en timmeren is het nieuwe muizenonderkomen dan eindelijk klaar en sinds 29 juli 2012 heeft familie Muis zijn intrek in hun nieuwe huis genomen. En blij dat ze zijn!

Benieuwd geworden? Je kunt er een kijkje gaan nemen. Het enige wat je ervoor nodig hebt is de code voor het beveiligingssysteem, anders kom je hun huisje niet in. (VERGEET DEZE CODE NA HET SLUITEN NIET WEER OP 000 TE ZETTEN) Hiervoor hoef je alleen maar onderstaande vragen en rekensommen op te lossen. (de antwoorden zet je om in cijfers en deze ga je stapeltellen) Succes!

-------------------------------------------------------------------------------------

A. Welke soort muis heeft een oranje rug en geelwitte buik, wordt 6 tot 9 centimeter en heeft een gewicht van 15 à 30 gram?
B. Welke soort muis is bruin van kleur, heeft een ruige vacht en is een ondersoort van de woelmuis? Zijn wetenschappelijke naam betekent letterlijk: klein-oor.
C. Welke muis wordt ook wel aangeduid als fancy mouse (trendy muis) om aan te geven dat het om een bijzonder gekweekt dier gaat en niet zomaar een muis?
Cijfer 1 is: B+C-A

D. Welk volk, dat een grote invloed heeft gehad op de geschiedenis van vooral Europa, door hun woeste plundertochten, hadden muizen als verstekelingen aan boord?
E. Welk dier, met een korte levensduur, wordt vaak ook tot de muizen gerekend maar is geen muis? (LET OP: HET ANTWOORD MOET NIET RAT ZIJN)
F. Welke soort muis is een vocaal dier dat een breed repetoire aan geluiden voort kan brengen?
Cijfer 2 is: D-E+F

G. Welke bekende stripfiguur is een witte springmuis?
H. Wat is de voornaam van de stripmuis die ervoor zorgt dat haar blauwe huisje altijd warm en gezellig is?
I. Welke bekende, bange muis wil het liefst een rustig leven leiden? (voor + achternaam)
Cijfer 3 is: I+H-G

Klik hier om de code te checken.

--------------------------------------------------------------------------------------

Let op: Doe voorzichtig met de inhoud van de cache en ZET DE CIJFERCODE NA HET SLUITEN WEER OP 000! Deze cache is geen oppikker en er moet wel even de tijd voor genomen worden. Gelieve de cache alleen te loggen tussen 08.00u en 22.00u. Een pincet meenemen kan handig zijn!


Let op: graag alleen tb's en coins eruit halen als je er ook eentje voor terug plaatst! ----------------------------------------------------------------------------------------

Onze dank gaat uit naar team Hangijzers voor het mede mogelijk maken van deze cache.

Deze banner kun je gebruiken als je de cache gevonden hebt:
banner muizenhuis
----------------------------------------------------------------------------------------

P.S.: Als je goed om je heen kijkt, kun je misschien op geocaching.com nog wel iets anders als "gevonden" loggen!

muizenhuis podium

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

244 Logged Visits

Found it 215     Didn't find it 2     Write note 20     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 2     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 10 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.