Skip to Content

This cache has been archived.

geobarto: Hämyhäkki karannut, vieden samalla kätköpurkin mennessään.
Naamiointi vermeet loppui. Siispä arkistoon

More
<

Aragnofobia

A cache by geobarto Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/02/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Araknofobia on eräs fobian laji, ja tarkoittaa hämähäkkejä kohtaan tunnettua neuroottista, voimakasta pelkoa tai kauhua, jonka seurauksena henkilön jokapäiväinen toiminta ja sosiaalinen vuorovaikutus kapeutuu häntä itseään ahdistavalla tavalla.

Araknofobian juuret lienevät geneettiset (eli lienee periytyvää), koska hämähäkeissä on purevia ja myrkyllisiä lajeja. Suomessa kuitenkaan ei ole hämähäkkilajeja jotka olisivat vaarallisia ihmiselle. Sairaudeksi ilmiö lasketaan vasta, kun se häiritsee merkittävästi henkilön toimintakykyä.

Uusimpien tutkimusten mukaan araknofobia ei olisikaan geneettistä perua. Sitä vastaan puhuu se seikka, että hämähäkkipelko kuuluu lähes yksinomaan länsimaiseen, eurooppalaiseen ja heidän jälkeläistensä kulttuuriin.
Jan Beccaloni, Darwin-keskuksen tutkija, on arvioinut, että araknofobia on opittua. Sitä esiintyy lähes ainoastaan länsimaissa, mutta siellä se kuitenkin on yleisimpiä kammoja.
Hämähäkkipelon alkuperän oletetaan olevan peräisin keskiajan Euroopassa, jossa uskottiin erilaisten kulkutautien, rutto, lavantauti ja muiden sairauksien syntyneen hämähäkkien puremasta. Sadut ja kauhuviihde ovat säilöneet pelot jälkipolville.

wikipedia.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

38 Logged Visits

Found it 32     Didn't find it 3     Write note 1     Archive 1     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.