Skip to Content

<

Amerikka

A cache by piakos Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/26/2012
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

helppo perusmicrokätkö Amerikassa, Vepsän kylällä.

easy basic micro cache in America, Vepsä village.

Amerikka on vanha myllytila Vepsän kylällä. Myllypalsta irrotettiin omaksi tiluksekseen 1831, isojaon aikaan. Juho Immonen osti tiluksen itselleen v. 1895. Juho antoi tilalle nimen: Ameriikka. Nimi johtunee siitä, että Juho oli ollut ennen tiluksen ostamista kuusi vuotta Amerikassa.

Juho Immonen myi tilan pojilleen Hugo, Emil ja Viljo Immoselle 1933 elinkautista eläkettä vastaan ”syytinkisopimuksella”. Emil myi osuutensa tilasta veljilleen 1938. Vuonna 1941 Hugo ja Viljo jakoivat tiluksen keskinäisellä jakokirjalla. Myllytila jäi silloin yksin Hugo Immoselle.

Hugo Immonen kuoli 8.12.1945 ja myllytila jäi jakamattoman kuolinpesän omistukseen vuoteen 1997 saakka, jolloin tila siirtyi Hugon pojan Seppo Immosen omistukseen. Jakamattoman Hugo Immosen kuolinpesän hallinta-aikana pesän osakkaiden ollessa alaikäisiä, myllyn ja sahan toiminta päättyi ja sekä mylly, että raamisaha purettiin. Näin päättyi pitkä myllyn ja sahan historia tältä tilalta.

Tila toimi aikoinaan myös kylän postinjakopaikkana. Sotavuosina tilalla oli majoitettuna myös joukkue sotilaita. Muistona tältä ajalta ovat juoksuhaudat saunan takana olevassa rinteessä.

Nykyään on tilan rakennuksia pyritty pikkuhiljaa kunnostamaan ja keräämään tilan historiaa ja tallessa säilyneitä tilan esineitä talteen. Tallessa on muutamia valokuvia vanhasta myllystä ja ruutuvihko, jossa on myllymiesten kirjoittamia tarinoita.

Nykyisistä rakennuksista vanhimpia ovat päätalo, riihi ja sauna. Ne on pyritty säilyttämään mahdollisimman hyvin ennallaan. – Seppo Immonen 15.5.2002-

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

104 Logged Visits

Found it 102     Didn't find it 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.