Skip to Content

<

Mustan ratsun jäljillä 4 - Druidit

A cache by Meriam Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/11/2012
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Shakkilandian ja Suomen maisemat muistuttavat toisiaan. Yksi heinommista maisemakohdista kummassakin maailmassa ovat yksittäiset suuret puut. Kätkön koko on 4 dl ja suuaukon halkaisija on 4,7 cm. Loggauksen helpottamiseksi, kätkön saa myös kokonaisuudessaan irti kiinnityksestään.


[ENG] Chessland and Finland are very similar. One of the finest landscape is lonely big trees. The cache size is 4 dl and diameter is 4,7 cm. This is a story in Chessland. Black queen is a monarch of the Highland and White queen is a monarch of the Downland. Black knight and White knight take a message between queens. Your mission are to gather eight bonushints and then find the bonuscache Shakkiratsut. Good hunting. I am very sorry but the whole story is only finnish.

Matka jatkui nyt hyvin aseistautuneena Teräspihasta kohti Myllykoskea pitkin Suuren Wirran rantatietä pitkin. Vehmaat peltoaukeat avautuivat avarina ympärillä vedenvirran solistessa vierellä. Matka taittui joutuisasti ja ratsukko saapui illalla suurien tien risteykseen, jossa pysähtyivät levähtämään yön yli paikalliseen majataloon.

Ritarin syödessä illallista majatalon alakerran kievarissa, saapui paikalla humaltunut äänekäs nuorten miesten joukkio, joka vaati paljon ja lisää juomista. Majatalon isäntä rauhoitteli ryhmää ja kehoitti heitä menemään toiseen kievariin, jossa olisi ohjelmaa ja juomista riittämiin. Nuoret miehet närkästyivät kovasti tästä kehoituksesta ja panivat saman tien tappelun pystyyn. Musta ritari pysytteli erillään kahakoinnista mutta tunsi äkkiä takaa tulleen piston käsivarressaan, hän kääntyi nopeasti mutta ei ehtinyt nähdä pistäjäänsä. Tilanne rauhoittui ja väki lähti omille teillensä ja ritari siirtyi yläkertaan huoneeseensa hoivaamaan kättänsä.

Päästyään huoneeseensa ja repäistyään hihakankaan pois, käsivarsi oli ehtinyt turvota mustanpuhuvan muodottomaksi. Hän hoiperteli takaisin alakertaan mutta pyörtyi keskelle salin lattiaa. Majatalon isäntä vilkaisi kerran turvonnutta kättä ja käski saman tien renkipojan hakemaan kylän tietäjän paikalle. Tämä saapui nopeasti ja totesi tutkittuaan potilaan, että onpa voimallista myrkkyä. Hänellä on vain käytössä yleistä vastamyrkkyä, joka ehkä pysäyttäisi myrkyn leviämisen mutta ei poistaisi sitä. Tämä vaatisi järeämpi toimenpiteitä ja sitä olisi saatavissa vain ylävirran Druidien luona. Pienen neuvottelun jälkeen ja katseltuaan tallissa seisovaa levotonta arvokkaan oloista Mustaa ratsua, majatalon isäntä päätti valjastaa nopeimman parivaljakkonsa viemään myrkytettyä ritaria Druidien luokse saamaan apua.

Matka kesti koko yön valjakon kiitäessä kuutamossa pitkin rantatietä. Ritari oli puolet ajasta täysin tiedoton ja puolet ajasta houraili jättimäisistä kissoista, hohtavasta miekasta ja sateenkaaren väreistä. Aamun sarastaessa he saapuivat Druidien luokse, jotka olivat jo heitä heti vastassa kylän portilla, ikäänkuin tietäen, että joku avuntarvitsija saapuisi. He ottivat ritarin asiantuntevaan hoivaansa.

Ritari taisteli elämän ja kuoleman rajamailla useamman päivän. Käänne parenmaan tapahtui kolmannen päivän aamunkoitteessa. Vasta-aine oli voittanut myrkyn aivan viime hetkillä. Suuren männyn katveessa toipuminen edistyi yllättävän nopeasti. Kesti kumminkin vielä muutaman päivän ennenkuin sanansaattaja oli valmis jatkamaan matkaa. Druidit aavistivat tai kenties tiesivät, että ritarin tehtävä oli tärkeä Tummalle kuningatarelle, joten he valitsivat keskuudestaan kaksi väkevää druidia vielä toipilaana olevalle ritarille suojaseurueeksi Mustan ratsulle lopputaipaleelle.

Tämä on lodju, johon kuuluu leimasin. Älä ota sitä, se kuuluu kätköön! Mennäksesi Druidien luo, sinulla on kaksi vaihtoehtoa: lodjaten (helpompi) tai laskemalla (hieman vaikeampi).

Lodjaten seuraa seuraavia ohjeita: Saavuttuasi alkukoordinaattien kohdalle, asetu seisomaan niin, että olet kasvot kohti Suurta Wirtaa. Oikealla puolellasi kohoaa kaksi puupylvästä taivasta kurkotellen. Kävele pienen oravan askelin niiden ohi, ohita tienviitta, ylitä varovaisesti tie ja saavut kumollaan oleville Jättiläisen tikkaille. Tikkaat nojaavat omalla tavallaan mäntyihin, nyt ilmarakoa on jonkun verran. Edessäsi on vähänkärsinyt toispuoleinen ikivihreä puu, jonka oksia lumenauraajan työnsä helpotukseksi on riipinyt osan pois. Lähde "kiipeämään" tikkaita pitkin ylöspäin. Saavuttuasi lähes tikkaiden yläpäähän, pysähdy ja ajattele rauhassa missä Druidit mahtavat asustaa.

Laskemalla pienimmällä siirtomäärällä seuraavasti: Musta ratsu on c3:ssa, josta se siirtyy X siirron verran h2:een. Musta ratsu on c3:ssa, josta se siirtyy Y siirron verran b6.een. Musta ratsu on c3:ssa, josta se siirtyy Z siirron verran c4:een. Musta ratsu on c3:ssa, josta se matkaa A siirron verran e4:een. Musta ratsu on c1:ssa, josta se matkaa B siirron verran c8:aan. Druidit asustavat koordinaatiessa: 60 50.(B+Z)(A+X)(Y+X) ja 25 39.(A+B)(B-A)(Z+X-B)

[ENG] This is a letterbox. If you want to go the Druidit, yuo have two alternative: letterboxing (easy) or count (difficult).

Letterboxing: When you are in the start coordinates, stand your face towards to the Suuri Wirta (Big River). Your right side is two wooden columns, go over with steps of the little squirrel, go over a signpost, cross over the road very carefully and you see in the front of Giant's ladder. The ladder " is lean" on evergreen pines. Go to "climb a ladder" upwards. When you are near the top, stop and thinking very carefully, where is the Druidit's place of recidence.

Count with the smallest chess moves: The black knight go c3 to h2, moves is X. The black knight go c3 to b6, moves is Y. The black knight go c3 to c4, moves is Z. The black knight go c3 to e4, moves is A. The black knight go c1 to c8, moves is B. The final point is 60 50.(B+Z)(A+X)(Y+X) ja 25 39.(A+B)(B-A)(Z+X-B)

Tämä on tarina Shakkiratsuista, jotka seikkailevat Shakkilandia maailmassa. Shakkilandiassa ja suomalaisessa maisemassa on hyvin paljon samoja piirteitä. Tutustukaamme niistä muutamiin. Ratsukoiden reittien varsille jäi vihjeitä salaisesta tapaamispaikasta. Tehtävänäsi on tukea ratsukoiden matkaa keräämällä vihjeet talteen. Shakkia ei tarvitse osata mutta nappuloiden perussiirtojen osaaminen voi olla hyödyksi jossakin kohdin matkaa. Kun olet saanut kasaan kaikki bonusvihjeet ja tiedät missä salainen kohtaamispaikka on, liityt Shakkiratsujen Waalean Kuningataren pieneen seurueeseen saattaaksesi hänet turvallisesti perille tapaamiseen. Vihjeet voi kerätä missä järjestyksessä tahansa mutta ehkä askelia säästävin reittivalinta on päinvastainen järjestys kuin mitä kenties hevoset kulkivat.

SHAKKIRATSUT tarinaan kuuluvat seuraavat kätköt:

Valkoisen ratsun reitillä 1- Jyrkänne

Valkoisen ratsun reitillä 2 - Ikimetsä

Valkoisen ratsun reitillä 3 - Walkeahäntä

Valkoisen ratsun reitillä 4 - Rantakylä

Mustan ratsun jäljillä 1 - Ilveskallio

Mustan ratsun jäljillä 2 - Kivipaasi

Mustan ratsun jäljillä 3 - Teräspiha

Mustan ratsun jäjillä 4 - Druidit

Bonuskätkö Shakkiratsut

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

286 Logged Visits

Found it 276     Write note 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Owner Maintenance 5     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.