Skip to content

Shakkiratsut BONUSKÄTKÖ Mystery Cache

Hidden : 11/15/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä on tarina Shakkilandiasta, mustan ja valkoisen ratsun seikkailusta. Tehtävänäsi on kerätä ratsukoiden jättämät kahdeksan vihjettä ja saattaa Waalea kuningatar tärkeään tapaamiseen.

Salainen tapaamispaikka on muutaman pienen laskutoimituksen jälkeen seuraavan näköisissä koordinaateissa: N60 5A.B(C+1) (D-8) ja E025 3E.(F-1)(G+6)(H-6).

[ENG] This is a story in Chessland. Black queen is a monarch of the Highland and White queen is a monarch of the Downland. Black knight and White knight take a message between queens. I am very sorry but the whole story is only finnish. Your mission are to gather eight bonushints and then find this bonuscache Shakkiratsut. The secret meeting place is coordinates: N60 5A.B(C+1) (D-8) ja E025 3E.(F-1)(G+6)(H-6). Good hunting.

Kuningatar Waalea ja Tumma hallitsivat Aarniwalkean mannerta. Manner on jaettu aikojen alussa sulassa sovussa samaan sukuhaaraan kuuluvien Mustan ja Walkean serkuksien haltuun. Tumma Kuningatar hallitsi Ylämaata, joka oli mäkistä ja vuoristoista runsainen rehevineen jokilaaksoineen. Täällä esiintyi vaihtelevasti kuusi-, mänty ja lehtimetsää, kallioisilla ja jylhillä paikoilla kitukasvuisempaa pohjolan puustoa. Ylämaa oli kuuluisa isoista, tupsujalkaisista, jykevistä ja voimakkaista hevosista. Waalean Kuningataren valtakuntaa oli Alamaa, joka oli alavan heinäaromaista sekä toisinaan valkoisen hiekkamaisen aavikkomaista. Maasta pulpahti usein pintaan kirkasvetisiä lähteitä, joiden ympärille upeat keitaat kasvoivat. Alamaa oli kuuluisa nopeista, sitkeistä ja siroista hevosista.

Kuningataret hallitsivat hyvin ja viisaasti. He mielellään järjestivät yhteisiä virallisia, juhlavia tilaisuuksia ja kummatkin kansat olivat kuin veljiä ja sisaria keskenään. Mutta oli muutama suku, jotka olisivat mielellään rahanahneuttaan ja vallanhimoinneen suistaneet kuningataret vallasta oman itsekkyytensä vuoksi. Heillä oli vakoojia kuningatarien hoveissa ja he yrittivät kaikin keinoin sabotoida kuningatarien ystävyyden.

Tämän vaaran tiedostaen Ylä- ja Alamaan hallitsijat järjestivät vaivihkaisia tapaamisia kahden kesken tietyin väliajoin vaihtaakseen kuulumisia ja sopiakseen yhteisestä strategiasta tulevaisuutta ajatellen sekä viettämään rentouttavaa aikaa ilman hallitusvelvollisuuksia yhteisen harrastuksen shakin peluun merkeissä. Heillä oli oma viestintätapa millä kutsuivat koolle salaisen koko mannerta koskeva ”pelihetken”. Tarpeen vaatiessa lähetettiin kaksi parasta ratsua uskollisten ritarien kanssa matkaan eri reittiä toisen kuningataren luo. Toisinaan ratsukoilla oli mukanaan erilaisia seurueita suojaamassa vaarantäytteistä matkaa. Mustalla ritarilla oli mukana tapaamisen ajankohdan päivä ja N-koordinaatit. Valkean ritarin mukana matkustivat vuodenaikakuukauden hetki ja E- koordinaatit.

Tummalla kuningatarella oli iso huoli, josta hän halusi neuvotella. Hän kirjoitti salaiset kutsuviestit ja lähetti Mustan ja Valkean hevosen pääkaupungistaan Whittardista kohti Suuren Wirran rannalla sijaitsevaa rajakaupunkia Myllykoskea, jossa Waalea kuningatar oli juuri tulossa vierailulle. Eipä arvanneet ratsukot, kuinka yllätyksiä täynnä taival tuli olemaan.

Ratsukoiden reittien varsille jäi vihjeitä salaisesta tapaamispaikasta. Tehtävänäsi on tukea ratsukoiden matkaa keräämällä vihjeet talteen. Shakkia ei tarvitse osata mutta nappuloiden perussiirtojen osaaminen voi olla hyödyksi jossakin kohdin matkaa. Kun olet saanut kasaan kaikki bonusvihjeet ja tiedät missä salainen kohtaamispaikka on, liityt Shakkiratsujen Waalean Kuningataren pieneen seurueeseen saattaaksesi hänet turvallisesti perille tapaamiseen. Vihjeet voi kerätä missä järjestyksessä tahansa mutta ehkä askelia säästävin reittivalinta on päinvastainen järjestys kuin mitä kenties hevoset kulkivat.

Salainen tapaamispaikka on muutaman yhteen- ja vähennyslaskun päässä seuraavan näköisissä koordinaateissa: N60 5A.B(C+1) (D-8) ja E025 3E.(F-1)(G+6)(H-6).

SHAKKIRATSUT tarinaan kuuluvat seuraavat kätköt:

Valkoisen ratsun reitillä 1- Jyrkänne

Valkoisen ratsun reitillä 2 - Ikimetsä

Valkoisen ratsun reitillä 3 - Walkeahäntä

Valkoisen ratsun reitillä 4 - Rantakylä

Mustan ratsun jäljillä 1 - Ilveskallio

Mustan ratsun jäljillä 2 - Kivipaasi

Mustan ratsun jäljillä 3 - Teräspiha

Mustan ratsun jäjillä 4 - Druidit

Bonuskätkö Shakkiratsut

Additional Hints (No hints available.)