Skip to Content

<

Nivalan Katvala

A cache by Saumann Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/22/2012
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Helppo peruskätkö, jonka tarkoituksena on esitellä Katvalan museoalue. 

Museoaluetta on rakennettu vuodesta 1959, jolloin Nivala-Seura ry. osti seurakunnalta kanttorilan virkatalon tontin. Kanttorilana alue oli ollut 1800-luvun puolesta välistä. Katvalassa vanhan kanttorilan aikaisia rakennuksia ovat navetta, riihi, sikomökki ja yksi aitoista. Vuosikymmenten aikana museoalueelle on siirretty toistakymmentä perinteistä rakennusta.
Museon pääpihapiiri kuvaa nivalalaista talonpoikaistaloa vuosisadan vaihteesta. Päärakennus on entinen Niemen talo Jokikylältä, sen on rakentanut Erkki Erkinpoika Junttila 1880- ja 1890-lukujen taitteessa. Kotiseutumuseona Katvala on erikoistunut maatalouteen, karjatalouteen sekä tervanpolttoon sekä hautajaisperinteeseen. Maataloustyövälinehallissa on esillä maatalouden työvälineitä 1800-luvulta koneellistumiseen asti. Alueelle on rakennettu tervahytti, jonka idean 1863 keksi nivalalainen torppari Otto Korkiakoski.
Lisätietoja ja museon aukioloajat (visit link)

Ilmakuvia museoalueesta kesältä 2015, © Jari Jyrkkä (visit link) (visit link) (visit link)

Jätä ajoneuvot ammattiopiston parkkipaikalle, älä aja itse museoalueelle.
Itse kätkön sijainti on hyvin ilmeinen ja sen verran suojassa että kätköllä voi käydä myös museon aukioloaikoina, mutta varo silti paljastamasta kätköä ulkopuolisille.
Kätkön sijoittamiselle on saatu lupa Nivala-Seuralta.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.