Skip to content

<

Selvä pyy

A cache by aapeli00 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/26/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Purkin tarkoituksena on esitellä teeren jälkeen Suomen toiseksi yleisin metsäkanalintumme pyy.

Kulinaristien mielestä pyynlihaa herkullisempaa liharuokaa on vaikea kuvitella olevan olemassakaan. Pyy onkin esim. keski-eurooppalaisten metsästäjien mielestä vähäisestä koostaan huolimatta erittäin korkealle arvostettava riistalintu.

Pyyn levinneisyysalue Suomessa ulottuu maan eteläisimmistä osista kuusen pohjoisrajalle, joka kulkee Enontekiön–Inarin kunnissa. Levinneisyysalueensa pohjoisimmissa osissa kanta on kuitenkin varsin harvalukuinen.

Pyykoiras ääntelee aktiivisesti. Myös naaras "piiskuttaa", mutta heikommin kuin koiras. Koiras kuuluttaa piiskuttamalla reviirinsä omistusoikeutta. Häiriötilanteessa pyyt saattavat päästää myös litisevän varoitusäänen.

Pyy elää ympäri vuoden tiheissä reheväkasvuisissa metsissä, joissa on kuusia, koivuja ja leppiä. Kuuset tarjoavat suojaa; leppä ja koivu taas ovat ravinnon lähteitä. Kovin synkissä metsissä pyy ei viihdy, vaan suosii reheviä reunusmetsikköjä, puronvarsia ja peltojen laitamia.

Pyyhyn liittyy vanha sanonta, "pienenee kuin pyy maailmanlopun edellä". Tosiasiassa pyyn keskikoko ei ole ainakaan merkittävästi pienentynyt vuosisatojen kuluessa, vaikka sanonta antaisi aiheen näin kuvitellakin. Toinen pyyhyn liittyvä yleinen sanonta on, että "parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla".(suomen metsästäjäliitto ry).

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.