Skip to Content

This cache has been archived.

ukkomanni: poistetaan kartalta

More
<

PIIPPO

A cache by ukkomanni Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/01/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Outokummun teollisuuskylä toimii myös tällä puolen kaupunkia. Kätkön kohdalta näät molemmat alueella toimivat yritykset ja hienot vanhat sysmän veturitallit! Kätkössä (pienismall) on vihko ja kynä. Huomaathan että kätköpurnukka aukeaa "takapuolelta".

Piipon historiaa...

Toisen maailmansodan loputtua insinööri Matti Piippo alkoi toteuttaa kauan idättämäänsä ajatusta kartongin jalostuksesta erilaisiksi tuotteiksi. Insinöörinä hän itse suunnitteli ja valmisti koneet ja laitteet, joilla hän aloitti muun muuassa paperinarun tuotannon. Tuotannon kasvaessa ja monipuolistuessa tehtaan sijaintia jouduttiin muuttamaan useaan otteeseen Tampereen ympäristössä.

Kun 70-luvulla polyolefiinit alkoivat tulla teolliseen käyttöön, alkoi myös Piipolla tuotekehitys kyseisten raaka-aineiden käytöstä naru- ja köysituotannossa. Tällöin Lempäälässä sijaitseva tehdaskiinteistö kävi ahtaaksi ja osa tuotannosta siirrettiin Outokumpuun, Piippo Oy:n nykyiselle toimipaikalla.

Voimakkaan tuote- ja markkinakehityksen seurauksena Piipon kapasiteetti alkoi 80-luvun loppupuolella käydä riittämättömäksi. Tällöin hankittiin yhtiö omistukseen Suomen vanhin köysitehdas, vuonna 1928 perustettu Oy Manilla Ab, joka sijaitsi Rymättylässä. Tämä yrityskauppa antoi yhtiölle kapasiteettia ja tietämystä, olihan kyseessä vanhat perinteet omaava yritys. Tänään Piippo Oy on johtava köysien, lankojen ja verkkojen valmistaja Pohjoismaissa. Yhtiön pääkohderyhmät ovat maatalous, kuluttajatuotteet ja teollisuus.


Outokummun metallin historiaa...

Outokummun Metalli Oy on perustettu vuonna 1980. Yrityksen alkuvuosina yhteistyö Outokumpu Oy:n kanssa oli tiivistä. Outokummun Metalli toimitti mm. Sotkamon mustaliuskemalmin tutkimiseen liittyvän koerikastamon laitteiston sekä suunnitteli, valmisti ja asensi Enonkosken kaivoksen ja rikastamon koneet ja laitteet. Jälkimmäinen projekti nosti yrityksen kertaheitolla uuteen sarjaan; tilauksen arvo oli puolitoistakertainen yrityksen silloiseen liikevaihtoon verrattuna. Yksi 1980-luvun loppupuolen vaativimpia projekteja oli mineraalitekniikan laboratorion koetehtaan laitteisto Valtion teknilliselle tutkimuskeskukselle Outokumpuun.

Vuonna 1984 Outokummun Metalli hankki prosessorikouran tuoteoikeudet ja aloitti harvesteripään tuotekehityksen.

Samalla alkoi vielä tänäkin päivänä jatkuva yhteistyö silloisen Rauma-Repolan metsäkoneryhmän eli nykyisen John Deere Forestry Oy:n kanssa. Vuodesta 1986 alkaen Outokummun Metalli Oy valmisti teräksisiä nestekaasupulloja. Tuotanto lopetettiin 1990-luvulla, ja uudeksi omaksi tuotteeksi hankittiin New Firo -kappaleenkäsittelylaitteet vuonna 1991.

Veturi talleista kenties tuonnempana...

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

225 Logged Visits

Found it 214     Didn't find it 2     Write note 2     Archive 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.