Skip to Content

<

Puukoski

A cache by Brankkori Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/11/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Puukoski on yksi Merikarvianjoen lukuisista koskista. Omasta mielestäni paras niistä! Kunta on vuonna 2012 panostanut reilusti joen kalastuspaikkoihin ja hankkinut lukuisia uusia kotia ja tulentekopaikkoja joen varrelle. Myös täällä Puukoskella on uusi kota, liiteri sekä wc yleisessä käytössä. Kätkön piilotusajankohtana 11.10.2012 joki tulvi yli äyräidensä
veden ollessa pitkin peltoja ja mm. tämä piilo oli joen saartama! Ei uskoisi, ellei itse näkisi!

Kaunis jokiluonto ja lukuisat kosket

Merikarvianjoki on luonnonkaunis ja runsaskoskinen. Erinomaisesti perho- ja uistinkalastukseen soveltuva joki on 15-50 metriä leveä, sen vesi on ruskeaa, mutta varsin kirkasta. Putouskorkeutta kalastusalueen useissa koskissa on yhteensä noin 30 metriä. Kalastettavaa koskenrantaa alueella on 12 kilometriä, minkä lisäksi on pitkät suvantoalueet. Keskivirtaama on noin 15 m³/s. Alueen vähäjärvisyydestä johtuen virtaamavaihtelut ovat melko suuria kuten Lapin jokivesistöissä.

Kevättulvat voivat vaikeuttaa kalastusta huhti-toukokuun vaihteessa, mutta toisaalta ne tuovat nousukalaa jokeen. Veden vähäisyys voi ajoittain tuntua häiritsevältä, mutta kirjolohta, harjusta ja jokitaimenta saadaan silloin hyvin; vain nousukalojen aktiivisuutta se heikentää. Keväällä ja syksyllä joesta tavoitellaan erityisesti kookkaita nousukaloja kuten meritaimenta, lohta ja vaellussiikaa. Kesän vähäsateisina aikoina virtaama on usein vain 2-5 m3/s luokkaa, jolloin joki on pienimuotoisena varovasti kalastettava. Tällöin kalojen olinpaikkojen löytäminen on kuitenkin helpointa ja erityisen tuottoisaa on harjuksen, taimenen ja kirjolohen kalastus pienillä perhoilla ja uistimilla.
Kalastusta vuoden ympäri, sesongit vaihtuvat

Merikarvianjoen monilajinen lohikalasto, vaihteleva virtaama ja eri vuodenajat muodostavat kalastuksen kannalta mielenkiintoisia erilaisia mahdollisuuksia. Parhaiten onnistut, kun suunnittelet ennakkoon, viimeistään paikan päälle tultuasi, mitä ja miten aiot kalastaa.

Meritaimen (1-10 kg) aloittaa nousun jokeen huhtikuussa ja se jatkuu touko-kesäkuun ajan. Heinä-elokuun vaihteessa alkaa lohen ja meritaimenen syysnousu. Lohi (1-15 kg) nappaa parhaiten syys-lokakuussa. Kudun jälkeen lohta ja taimenta saadaan marras-joulukuussa, sekä huhti-toukokuussa jokeen talvehtimaan jääneitä edellisen syksyn kutukaloja eli talvikoita. Vaellussiika (1-5 kg) nousee runsaslukuisena jokeen syys-lokakuussa. Harjus ja jokitaimen (0,3-1,5 kg) ovat mereen vaeltamattomia koko jokialueella yleisesti esiintyviä lohikaloja. Jokitaimeneksi kutsutaan meritaimenta, joka on jäänyt jokeen poikasvaiheen jälkeen kasvamaan eikä lähtenyt syönnösvaellukselle mereen. Kirjolohi (1-7 kg), joka vapautetaan pyyntikoisena jokeen, on yleisin saalislaji. Istutukset tehdään talvea lukuunottamatta noin viikon välein pienissä erissä, yli kymmeneen eri paikkaan jokialueelle.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

133 Logged Visits

Found it 122     Didn't find it 2     Write note 5     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.